![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 1 Dołączył: 19.11.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jak użyję kodu:
Kod alert(document.body.innerHTML) wyświetli się komunikat z kodem strony. Można zrobić takie coś tylko dla innej strony? Chodzi mi o coś w stylu file_get_contents z php tyle, iż w javascript. Myślałem, iż wystarczy zmienić document na adres strony, która nas interesuje, ale nie działa. Da się zrobić takie coś? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Da się zrobić takie coś? Całe szczęście z tego co wiem nie da się. Jest to spowodowane bezpieczeństwem. JS nie może operować na plikach z innej domeny.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 1 Dołączył: 19.11.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
To zależy, kiedyś miałem kod, który odwoływał się do zmiennych z frameset. Można by było ustawić interesującą mnie stronę w frameset i odwołać się do niej o kod. Jednak działało to tylko w ff. Szukałem czegoś co działa wszędzie, ale chyba tak jak mówisz nie ma czegoś takiego.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
To znaczy, jeśli chodzi o np. Operę, to niedawno została usunięta własność document dla <iframe/>.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
da się, tylko troszkę dookoła, używając AJAX'a
w JS wywołujesz skrypt PHP na swoim serwerze, i przekazujesz mu adres domeny która cię interesuje... w PHP pobierasz treść tej strony, wycinasz to co jest poza tagami <body> i przekazujesz rezultat z powrotem do JS... chyba, że musi to być w czystym JS, wtedy faktycznie raczej się nie da... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 07:53 |