![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2004 Skąd: Jastrzębie Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie, natkalem sie wczoraj na pewien problem w wyswietaniu strony ktora pisze przez kochene IE. Wszystko sprowadza sie do jednego diva, ktory w CSS zdefiniowalem nastepujaco:
Div ma za zadanie tworzyc odstep pomiedzy blokami strony o szerokosci 1px, na ff oraz operze wszystko dziala pieknie, natomiast w IE powstaje 13 pikselowa krowa (wysokosci). Div wraca do swoich romiarow, 1px, gdy div zdefiniuje nastepujaco:
Ale wowczas calkowicie znika mi na ff oraz operze. Bardzo prosze opomoc od wczoraj kombinuje na wszelikie sposoby ale nic, z gory serdecznie dziekuje za pomoc. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podaj adres strony, albo kod źródłowy to się pobawię. Tak niechce pisać jakiś głupot.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2004 Skąd: Jastrzębie Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki za dobre checi, nie jestem w stanie udostepnic teraz tego na jakim kolwiek serwerze, dzis wyjezdzam i wracam dopiero 2 wrzesnia, ale bede wdzieczny jesli wtedy wrocimy do tego tematu, a tym czasem pozostanie zamrozony, no chyba ze ktos z Was mial juz taki problem z divami
![]() Serdecznie pozdrawiam eeeh moge zrodlo przeciez zamiescic ![]() http://phpfi.com/135542?lang=php to jest strona http://phpfi.com/135543?lang=cxx a to jest CSS Mam nadzieje ze da to chodz troche wyobrazenia o wygladzie strony Ten post edytował discovery 27.07.2006, 04:01:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałeś font-size zmniejszyć? Nie mam IE pod ręką, nie przetestuję sam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym zrobił tak:
A jeżeli by to nie zadziałało to wrzuciłbym tam coś (bo IE nie lubi pustych elementów) i ukrył (display: none;). -------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
Fanatycy | glazar.info | semantyka | HTML i XHTML FAQ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
my_identify: Nie. A właściwie nie tak jak pokazujesz. CSS i hr się za bardzo nie lubią. Najlepszym rozwiazaniem z semantycznego punktu widzenia byłoby to:
-------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
Fanatycy | glazar.info | semantyka | HTML i XHTML FAQ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:30 |