![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W swoim panelu administracyjnym korzystam z kilku include. W tym - jedno dotyczy menu. W pliku includowanym (menu.php) napisałem następującą rzecz:
[php:1:dfb3f0fe7b]<?php if ($_SESSION['logged'] != "tak") die("menu zobaczysz po zalogowaniu."); ?> <div class="titlec"> Menu </div>[/php:1:dfb3f0fe7b] Jednak takie die przerywa kompletnie wysyłanie strony. Czy jest możliwość, aby przerwało wysyłanie menu.php i powróciło do wysyłania dalszej części strony (w któej jest m.in. formularz na login i hasło) ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 560 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a z else nie mozesz skorzystac??
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No niestety tak właśnie działą die.
Powinieneś w tym miejscu raczej ustawić jakąłś flagę np: [php:1:97f7247c5b] <?php $blnNiezalogowany = true; ?> [/php:1:97f7247c5b] A w dalszej części, w głównym pliku, tym, który inkluduje - sprawdzić tą zmienną i dopiero wysłać do przeglądarki odpowiednią treść. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat a z else nie mozesz skorzystac??
pewnie mogę, tylko kłopot w tym, że zamiast wygodnie pisać w XHTML'u, będę musiał wszystko pritn'ować z poziomu php Cytat No niestety tak właśnie działą die.
Powinieneś w tym miejscu raczej ustawić jakąłś flagę np: (...) A w dalszej części, w głównym pliku, tym, który inkluduje - sprawdzić tą zmienną i dopiero wysłać do przeglądarki odpowiednią treść. I chyba faktycznie tak zrobie. Poprostu miałem nadzieję, że istnieje jakaś inna funkcja, którą bym osiągnął w/w efekt. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat pritn'ować z poziomu php
[php:1:08a166fc8d]<?php if ($a == 5): ?> A jest równe 5 <?php endif;?>[/php:1:08a166fc8d] :arrow: poczytaj |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 06:04 |