![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 4 Dołączył: 9.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Mam takie małe pytanie. Jak wyrównać sam tekst w pionie? dokładniej chodzi mi o to, że istnieje text-align: center i jest to wyrównanie tekstu w poziomie. Mam diva który ma height: 49px; i potrzebuję aby tekst był po środku. Nie mogę tego zrobić na np margin: 15px; ponieważ potrzebuję aby tylko tekst zszedł w dół. Z góry dzięki za pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 4 Dołączył: 9.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bardzo fajne rozwiązanie ale niestety muszę tworzyć kolejnego diva. Potrzebuję to dokładniej do menu. Tekst w menu ma być na środku a gdy najedzie się na niego kursorem zmienia się background-image na inny niż jest normalnie. dlatego potrzebuję wszystko w jednym divie o jednej wysokości. Czy może takie zmienne menu zrobić w inny sposób? Robiłem na onmouseover i onmouseset lecz dość długo się wszystko ładuje i nie podoba mi się ten sposób...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 44 Dołączył: 31.07.2011 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podaj przy line-height wartość taką jak wysokość diva.
|
|
|
![]()
|
|
o tego właśnie szukałem
![]() Niestety mam jeszcze jedno pytanie. Z racji, że nie może być diva w a zrobiłem a w divie. Wielkość diva jest 50x50 tekst ma wielkość 20x10 i w momencie najechania na diva zrobiłem, że zmienia mu się tło na "aktywne". Tak samo po najechaniu na tekst zmienia się jego kolor i wielkość... problem tkwi w tym, że pasuje jedno do drugiego tylko w momencie jak najedzie się myszką na "link" czyli tekst... więc w momencie najeżdżania na menu zmienia się najpierw background diva a po późniejszym najechaniu na tekst dopiero tekst... tak być nie może jak się domyślacie. Czy jest może jakieś inne rozwiązanie zmiennego obrazkowego menu? Szkoda, że nie da się ustawić wielkości a ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 44 Dołączył: 31.07.2011 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co jest wewnątrz tego diva? Domyślam się, że link, czyli coś takiego: <div><a>...</a></div>
Jeśli tak, to najprościej będzie ustawienie dla elementu wewnątrz diva takich stylów:
Oczywiście zakładając, że marginesy są zerowe. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.04.2025 - 05:41 |