![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zrobić, aby pole typu "FILE" miało:
- przycisk "Przeglądaj" z napisem innym niż "Przeglądaj..." lub "Browse" - możliwość przypisania klasy do przycisku - zwykłe, a nie wklęsłe bordery No i wreszcie - dlaczego pole typu FILE w inny sposób rozumie klasę? Mam dwa pola - jedno TEXT, drugie FILE, obie mają tę samą klase, ale FILE jest wyraźnie niższe. Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi. Pozdr. K |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Jak zrobić, aby pole typu "FILE" miało:
- przycisk "Przeglądaj" z napisem innym niż "Przeglądaj..." lub "Browse" Było to na forum. Zajrzyj na stronę: http://js.webhelp.pl/index.php?roz=js&ac=bprk i poszukaj Sposób na brzydkie pole INPUT type="file". Cytat możliwość przypisania klasy do przycisku
Kod <style type="text/css">
input.nazwa { .... } </style> Kod <input type="button" class="nazwa">
Cytat zwykłe, a nie wklęsłe bordery
W poprzednim poście podałem Ci linki do kursu i specyfikacji CSS - szukaj border-style. Cytat No i wreszcie - dlaczego pole typu FILE w inny sposób rozumie klasę? Mam dwa pola - jedno TEXT, drugie FILE, obie mają tę samą klase, ale FILE jest wyraźnie niższe.
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki...
Przykład rzeczywiście fajny, ale działa tylko w IE. Trochę szkoda. Jeśli chodzi o przypisanie klasy do przycisku, to miałem na myśli możliwość przypisania jej do "Browse", ale rozumiem, że po prostu nie da się tego zrobić. ![]() Pozdrawiam, K |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:06 |