![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 2 Dołączył: 17.03.2006 Skąd: Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam na stronie (typu one page) wykorzystany efekt fadein w css:
Nic skomplikowanego. Jednak efekt ten generuje się od razu dla wszystkich elementów na stronie, przez co dla niższych partii strony praktycznie go nie widać. Chciałbym uzyskać taki efekt, że w momencie scrolowania strony w kolejnych sekcjach efekt fadein dopiero wtedy jest wywoływany. Jeśli ktoś mógłby mi podpowiedzieć w którą stronę iść. Guglałem trochę, na stockoverflow też nic konkretnego nie znalazłem. Chciałbym uniknąć korzystania z JS, ale jak będzie trzeba to trudno. Pozdrawiam, Ł. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 556 Pomógł: 40 Dołączył: 20.07.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 2 Dołączył: 17.03.2006 Skąd: Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Dzięki za naprowadzenie. Nieco udało mi się temat ogarnąć. Ale mam jeszcze "drobny" problem. Najlepiej na przykładzie, popełniłem do tej pory coś takiego: https://jsfiddle.net/hwghx6y8/ Są tam 2 kwadraty. 1 - widoczny od razu, powyżej "linii zgięcia" ekranu. Tu akcja "wjazdu" obrazka odpala się na starcie i jest ok. 2 - widoczny dopiero po scrolowaniu (mówię tu cały czas o stronie typu one page). Przy 2 obrazku chciałbym uzyskać efekt wywołania przesunięcia dopiero w momencie gdy użytkownik zjedzie w to miejsce. A tymczasem to usilnie ładuje się na starcie i tyle... Chciałbym uzyskać coś takiego: http://www.templatemonster.com/demo/51858.html Czy do takiego efektu konieczny jest JS? Proszę o jakąś podpowiedź jak tego szukać. Pozdrawiam, Ł. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 1 Dołączył: 15.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Raczej bez js się nie obejdzie, bo trzeba wykryć, że element jest widoczny. Można to zrobić w ten sposób:
Można dodać klasę po zescrollowaniu co odpali css lub od razu w jquery zastosować fadein |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 1 Dołączył: 14.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.05.2025 - 05:11 |