![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może mi ktoś wytłumaczyć co robię źle? Pod FFi Operą wyświetla się źle. Natomiast IE wyświetla dobrze.
html: css:
Załączam obrazek z FF i IE. Zobaczcie co się dzieje. Kontener się nie rozszerza. --FF-- --IE-- Pomaga dołożenie <div style="clear:both;"></div> po bloku prawa kolumna ale nie rozumiem dlaczego muszę takie sztuczki stosować ![]() -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
(św. Josemaría Escrivá, Droga, 335) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodaj do div#kontener takie coś: overflow: auto;
Jeśli kontener zawiera elemety floatowane to nie rozciąga się domyślnie na ich wysokość/szerokość. Robi to tylko jeśli elementy nie są floatowane. Cytat Pod FFi Operą wyświetla się źle. Natomiast IE wyświetla dobrze. Odwrotnie. badzIEwIE nadinterpretowuje style. Powinno być tak jak w FF i Operze. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodaj do div#kontener takie coś: overflow: auto; Jeśli kontener zawiera elemety floatowane to nie rozciąga się domyślnie na ich wysokość/szerokość. Robi to tylko jeśli elementy nie są floatowane. Byłem przekonany, że auto jest ustawione domyślnie. Odwrotnie. badzIEwIE nadinterpretowuje style. Powinno być tak jak w FF i Operze. Dziękuje. Działa. -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
(św. Josemaría Escrivá, Droga, 335) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozszerzenie jak sama nazwa wskazuje dot. szerokości ;-)
Możesz też sobie użyć Kod #kontener:after { display: block; content: ""; clear: both; } choć przyznaję, że rozwiązanie mike_mech'a jest przyjemniejsze. Swoje tak tylko do kompletu dodałem :-)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.05.2025 - 11:02 |