![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy jest możliwość zmusić IE do interpretowania
Kod min-height ?Mam diva, w którym jako tło mam wyśrodkowany obrazek. Ale ten obrazek jest pewnej wysokości i jeśli ten div jest krótszy to obrazek jest przycięty. Rozwiązaniem problemu byłoby zastosowanie min-height ale IE go olewa. -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
(św. Josemaría Escrivá, Droga, 335) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 3 Dołączył: 29.07.2005 Skąd: Szczebrzeszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tylko javascript ktory wymusza stosowanie min-* i max-* przez IE, ewentualnie osobny arkusz i podmina css'a dla IE
http://www.doxdesk.com/software/js/minmax.html Ten post edytował pawel_k 19.08.2006, 23:18:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tylko javascript ktory wymusza stosowanie min-* i max-* przez IE, ewentualnie osobny arkusz i podmina css'a dla IE http://www.doxdesk.com/software/js/minmax.html Znalazłem inny sposób. Wkłada diva o wysokości tego obrazk i szerokośći 0px. I działa. Ale może jest mniej "inwazyjny" sposób.. Może ktoś to inaczej rozwiązał. -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
IE ma pewnego buga... intepretuje height jak min-height.
-------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
Fanatycy | glazar.info | semantyka | HTML i XHTML FAQ |
|
|
![]()
|
|
IE ma pewnego buga... intepretuje height jak min-height. Czy mój sposób jest w miarę poprawny? -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2003 Skąd: Giżycko / Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prościej: tworzę element o minimalne wysokości 100px:
Kod element
{ min-height: 100px; height: auto !important; height: 100px; } |
|
|
![]()
|
|
Prościej: tworzę element o minimalne wysokości 100px: Kod element { min-height: 100px; height: auto !important; height: 100px; } Podobno trzeba unikać !important ;p -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.07.2025 - 07:26 |