![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 227 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2003 Skąd: rykowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki problemik....kod php wyglada tak
[php:1:b7100401a6]<?php $z=8594; $plik = file('dane/sklep.txt'); foreach ($plik as $linia) { $tab = explode('|',$linia); if( $tab[1] == $z) { echo " $tab[2]"; } } ?>[/php:1:b7100401a6] w takiej postaci dziala wszytko ok, lecz gdy $z ukryje w adresie (?z=8594) to koniec, nic sie nie wyswietla, jesli zas zamiast 8594 dam cos innego np. jakies slowo to tez niedziala ![]() moze mi ktos dopomuc :?: |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze zmień temat bo każdy tu ma coś nie tak.
Co do problemu to sprawdź ustawienie register_globals. Zobacz też jak wygląda ten plik wejściowy, a dokładniej ile ma kolumn. Elementy listy numerowane są od 0 więc jeśli masz tylko dwie kolumny to może być problem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 227 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2003 Skąd: rykowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie byla to konfiguracja php, w bazie byly zbedne spacje, wiec dodalem chop()i gra mam teraz inny problem
mianowisice posiadam sesje [php:1:fa57d29fea]<?php session_start(); if(empty($_SESSION['id'])){ $_SESSION['id']= uniqid(0,rand(0,getrandmax())); //wygeneruj skomplikowane id sesji $_SESSION['koszyk']=""; $_SESSION['produkty']=""; $_SESSION['ilosc']=""; $_SESSION['l']=""; $_SESSION['seria']=""; } $a1=explode("|",$_SESSION['koszyk']); $a2=explode("|",$_SESSION['produkty']); $a3=explode("|",$_SESSION['ilosc']); $a4=explode("|",$_SESSION['seria']); $a5=explode("|",$_SESSION['l']); ?>[/php:1:fa57d29fea] w momecie gdy znajduje sie ona w dokumecie powyzszy plik z tablica przestaje dzialac |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:09 |