![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Natchnął mnie topic w PRO i jakoś mnie tak naszło napisać Router samemu. Pomagał mi brat.
Proszę o ocenę ^^ http://hernass.pl/download/entry-b9e3dca91...0719b6ae3a2.htm -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 3 Dołączył: 31.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"model"? Chyba kontroler ;]
To już wypada się trzymać przyjętego standardu, czyli $aParsingArray. W kodzie to ciężko się miejscami połapać Metoda do budowania url powinna mieć chyba trochę więcej niż jeden parametr, kolejno: kontroler, akcja, parametry, chociaż do tego można napisać oddzielną funkcję, która będzie generować urle o takim schemacie jakie są ustalone. Działania nie mogę sprawdzić bo nie mam obecnie gdzie ![]() Dopisz dispatcher wtedy ta klasa będzie użyteczna ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dispatchera mam, ale w frameworku już. Potrzebowałem tylko Routera, a że nawet fajnie wyszedł do udostępniam ^^
Budowanie url polega na: Akcja/Metoda?param=paramValue¶m2=paramValue2 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 3 Dołączył: 31.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, rozumiem, ale lepiej by było może przykładowo tak:
url('akcja', 'metoda', array('param1' = > 'value1', 'param2' => 'value2')); W ogóle urle mogły by być w postaci akcja/metora/par1/val1/par2/val2/, można wtedy zrobić explode path_info |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 25 Dołączył: 4.07.2007 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jako współautor dodam, że:
Oczywiście można w ten sposób ![]() , niż
Dodam, że w pluginie Templates wyrazenia Także są zamieniane na linki. Kiedyś stosowaliśmy twój sposób, jednak ten wydaje się "wydajniejszy" jeśli chodzi o wygodę pisanie. Oczywiście to tylko moja opinie, każdy może mieć inną. Pozdrawiam BartG Ten post edytował bartg 10.01.2009, 20:30:00 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:35 |