![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2003 Skąd: Kosmos Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
jak zrobić zeby po najechanu na jakiś text pokazała mi się chmurka z opisme ... nie mam na myśli odsyłacza nie musi być jakas wymyślna , może byc taka sama jak na odsyłaczu ALT="bal" |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2003 Skąd: Kosmos Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to sa odsylacze a ja chce miec zwykły text po najechaniu robi sie chmura
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
a kto Ci broni dodać do tego return false, i w ten sposób 'wyłaczyć' link?
Ale cóż - ja się nie znam na JS... |
|
|
![]()
|
|
tak tez można ale mi zależy na tym zeby to nie byl link nawet na return false .. ale jezeli ni ma innego wyjsc to ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 339 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze ja tematu nie rozumiem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) ale nie latwiej dodac do danego znacznika atrybut title="tekst"?
|
|
|
![]()
|
|
mam przykłądowy kod
Kod <html>
<head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1252"> </head> <body> jakiś text </body> </html> ponajechanu na ten text pokazuje sie opis text nie ma byc odsyłaczenim tak jak ty mówisz ? Kod <p title=eee>bla bla bla </p>
nie działa |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 339 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ponajechanu na ten text pokazuje sie opis text nie ma byc odsyłaczenim
Mozesz pisac jasniej? Cytat tak jak ty mówisz
? Kod <p title=eee>bla bla bla </p>
nie działa Po pierwsze to zgodnie ze XHTML powinno byc Kod <p title="Chmurka">Zwykly teskt </p>
Po drugie dziala. Jak najedzisz na teskt: "Zwykly tekst" pojawi sie zolty dymek (u ciebie nazwany chmurka). Jesli chodzi Ci o odnosnik (bo nie rozumem wkoncu czy to ma byc odnosnik czy nie) Kod <a href="URL" title="Pomocniczy tekst">Odsylacz</a>
A jesli nie ma byc to odsylacz do robisz to samo tylko zamiast zacznika a znieniasz na inny inline np. span. |
|
|
![]()
|
|
chce miec chmure ! nad zwykłym textem a nie nad odnosnikiem
|
|
|
![]()
|
|
juz jest ok
<p title=ddd>sssss</p> OK ! |
|
|
![]()
|
|
Cytat Kod <p title=ddd>sssss</p> OK !Jeszcze raz powtarzam (po raz drugi) w XHTML (bo to forum dotyczy wlasnie tego jezyka) wartosc powinna byc w cucyslowiach. Juz pomijajac zgodnosc z W3C to konstrukcja Kod <p title=jeden dwa trzy>tekst </p> nie da odpowiedniego efektu.
Czyli powinno byc Kod <p title="ddd">sssss</p>
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a tak z innej manki:
wie ktos jak "zalamac" text w default'owej chmorce windowsowskiej (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) tzn.. np. w IE po najechaniu na IMG gdy jakis ALT jest ustawiony - ofkors |
|
|
![]()
|
|
Cytat a tak z innej manki:
wie ktos jak "zalamac" text w default'owej chmorce windowsowskiej (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) tzn.. np. w IE po najechaniu na IMG gdy jakis ALT jest ustawiony - ofkors Oficjalna specyfikacja na to nie pozwala. Sa srodki zastepsze tyle ze nie sa uniwersjalne bo np dla przeglaarek opartych o silnik Gecko (np Mozilla) mozna uzyc odpowiedniego znacznika z XUL-a. A w IE mozna w wartosc atrybutu wstawic znak zalamania linii. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat [...]A w IE mozna w wartosc atrybutu wstawic znak zalamania linii.
probowales?? ja probowalem i niestety nie dziala - mowa o n lub nr ... |
|
|
![]()
|
|
Cytat probowales??
Tak Cytat ja probowalem i niestety nie dziala - mowa o n lub nr ...
Dziala, zobasz jak to jest zrobione na chrome.pl (pierwszy obrazek z napissem jabber, ten obok profil). |
|
|
![]()
|
|
Cytat Dziala, zobasz jak to jest zrobione na chrome.pl (pierwszy obrazek z napissem jabber, ten obok profil).
nie no ja jestem slepy... tam zadnego takiego obrazka nie ma... ale dobra - nie jestem teraz pewien i uwierze ci na slowo, ze nr dziala:wink: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie na IE 5.0 działało jak dałem n (oczywiście z php), nie wiem jak z IE 6.0
|
|
|
![]()
|
|
Cytat tam zadnego takiego obrazka nie ma...
np http://www.chrome.pl/viewtopic.php?t=180&highlight= i zerknij na obrazek (IMG:http://www.chrome.pl/images/status/phpbb/offline.gif) (moze wygladac inaczej, jest generowany przez automat) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat probowales?? ja probowalem i niestety nie dziala - mowa o n lub nr ...
Nie wstawiaj w tekście znaków specjalnych... Zrób np. tak: Kod <a href="link" title="1 linijka
2 linijka">link</a> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 13:21 |