![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 1 Dołączył: 22.09.2003 Skąd: Czeladź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem. Otóż mam wiele stron z wynikami. np. z 10. i z tych wyników wybiera się za pomocą checkbox wyniki do drukowania. Muj problem polega na tym że jak jestem np. na pierwszej stronie i wybiore se jakieś zlecenie i wejde na drugą i z powrotem na pierwszą to mi zaznaczone checkboxy znikają. (linki do innych stron to <a href.. a nie buttony). checkboxy nazywają siem tak samo jak id wyniku - tak więc się nie powtarzają. prawdopodobnie oprucz php trza będzie użyć javy - a ją niestety słabo znam. proszę o pomoc
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dokładnie o co Ci chodzi ale czuję że to ma związek z parametrem checkboxa - "checked"
[xml:1:4ddcc2e1f1] <input type="checkbox" name="qwerty" checked>abc [/xml:1:4ddcc2e1f1] Pewnie się już domyślasz... Przekaż w urlu odpowiednią zmienną [id_wyniku] i gotowe. Potem tylko w każdym checkoxie dasz coś w stylu [php:1:4ddcc2e1f1]<?php if($_GET['id_wyniku'] == "nazwa_tego_checkboxa"){ echo "checked"; } ?>[/php:1:4ddcc2e1f1] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jesli dobrze zrozumialem to nie ma na to rozwiazania, jak zaznaczysz checkbox na jednej stronie to juz na drugiej nie bedzie zapamietywal!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 18 Dołączył: 30.06.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba że będziesz dalej przesyłał sobie id w url'u lub przekazuj sobie w sesjach np w formie tablicy
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, kicaj_ ma rację - to by zadziałało gdyby kliknął na submit ale on chce przejść za pomocą linku.
Mogłoby to jeszcze działać gdyby każdemu checkboxowi odpowiadał jeden link w który by się klikało po zaznaczeniu. Trzeba chyba użyć JS |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 1 Dołączył: 22.09.2003 Skąd: Czeladź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wielkie dzięki za odpowiedzi, ale se poradziłem jusz:)
kluczę do rozwiązania był generowany skrypt js (coś w stylu bo nie pamiętam): Kod <script>
function strony(strona) { get=''; if(document.formularz.f0.checked=true) get=get+'&f0=1'; if(document.formularz.f1.checked=true) get=get+'&f1=1'; ... ... ... window.open('jakisskrypt.php?strona='+strona+get, '_self'); } </script> tera linki do stron bendą <a href="java script:strony(jakaśstrona)>jakaśstrona</a> +obsłużenie w formularzu (który ma name='formularz') że jak bendzie get to odopwiednio ustawić checked (pdrzy checboxie o odpowiednim fx gdzie x to nume checkboxa). mam nadzieje że moje wypociny się komuś przydadzą. pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 05:02 |