Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [cakephp] instalacja
cli3nt

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

witam,
otoz wrzucilem cake`a na server (/base_dir/puclic_html/cake), skonfigurowalem baze danych wszystko ladnie tylko, ze cake pluje mi takimi oto bledami

Cytat
Warning: file_exists() [function.file-exists]: open_basedir restriction in effect. File(/usr/share/pear/cake/libs/controller/pages_controller.php) is not within the allowed path(s): (/home/accounts_c/cli3nt:/tmp) in /home/accounts_c/cli3nt/public_html/cake/cake/basics.php on line 985

... rzucalem okiem na kod w basics.php ale nie bardzo wiem jak naprawic ten blad... jakies sugestie?
Go to the top of the page
+Quote Post
mike

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

Przenoszę z Przedszkola na Gotowe skrypty php
+Quote Post
cli3nt

-----

wszystko jest w manualu jeszcze sie z tym nie uporalem (nie mam czasu aktualnie) ale po szkole powinienem to zrobic. temat mozna zmknac/wywalic.

----------edit-----------

kurde bawie sie w/g manuala skryptem /cake/app/webroot/index.php ale jakos mi nie idzie bo jak nie tamten blad to ten mi wyskakuje

Cytat
Warning: require(config/core.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /home/accounts_c/cli3nt/public_html/cake/cake/bootstrap.php on line 34

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required 'config/core.php' (include_path='.:/usr/share/pear:/home/accounts_c/cli3nt/public_html/cake/cake:/home/accounts_c/cli3nt/public_html/cake//') in /home/accounts_c/cli3nt/public_html/cake/cake/bootstrap.php on line 34

nikt z forum nie instalowal cakephp i nie mial problemow ze sciezkami podczas instalacji?

Ten post edytował cli3nt 16.11.2006, 19:53:34
+Quote Post
nrm

-----

sorry, żadnych problemów na wielu róznych hostach.

masz coś porąbane z ścieżkami, szczególnie tego nie rozumiem "/usr/share/pear/cake/" ? tam masz kejka (?!) a chcesz odpalić z katalogu usera dlatego dostajesz błąd open_basedir.
+Quote Post
cli3nt

-----

cake mam w /home/accounts_c/cli3nt/public_html/cake i wlasnie nie mam pojecia skad mi sie tam bierze /usr :? ehhh dziwna sprawa, server hostingowy to boo.pl ale chyba bede musial to zmienic na jakis inny, porzadny.
+Quote Post
sf

-----

Cytat(cli3nt @ 18.11.2006, 00:22:30 ) *
cake mam w /home/accounts_c/cli3nt/public_html/cake i wlasnie nie mam pojecia skad mi sie tam bierze /usr :? ehhh dziwna sprawa, server hostingowy to boo.pl ale chyba bede musial to zmienic na jakis inny, porzadny.

Muszę się wtrącić, bo to, że nie umiesz czegoś zrobić nie znaczy, że ta firma jest zła. Po prostu brak Ci umiejętności.
+Quote Post
cli3nt

-----

Cytat(sf @ 18.11.2006, 08:20:33 ) *
Muszę się wtrącić, bo to, że nie umiesz czegoś zrobić nie znaczy, że ta firma jest zła. Po prostu brak Ci umiejętności.

(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/offtopic.gif) ... Tobie najwyrazniej tez ich brakuje bo gdyby bylo inaczej to zamiast wtracania 'mondrych' uwag broniacych biednych panow z boo napisalbys -takiemu lamerowi jak ja- jak rozwiazac problem.

przesiadlem sie na only.pl i instalacja cake zajela mi 2min (konfiguracja bazy)... oczywiscie szanuje boo.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 17.09.2025 - 16:43