![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
szukalem podobnych watkow na forum i znalazlem rozwiazenie ale moj problem wydaje sie troszke inny. Chodzi o taka sytuacje jak tutaj, z ta roznica ze ja mam element box, ktory pobiera dwa parametry, tytul Box`a i jego zawartosc. i teraz jak bym chcial z kontrolera User metody Register wywolac boksa ktory bedzie zawieral formularz z view/user/register_form.ctp. Kod <?=$this->element('box', array('boxTitle' => "hello", 'boxData' => $this->requestAction('/user', array('return'))))?> w takiej sytuacji Cake sie zapetla bo w kolko odpytauje ten sam controller :/ wiem ze moge to zrobic dodajac inny kontroler ktory bedzie zawieral moj formularz, ale tutaj zaczyna sie robic balagan, a ja chcialbym zeby register_form.ctp bylo w plikach widoku controllera User/. Mozliwe ze moje myslenie jest troszke spaczone, tworze jeszcze w RoR i tam taka sprawa ma sie banalnie poprzez render :partial => 'name' w Cake`u tez jest render a stosujac go Kod <?=$this->element('box', array('boxTitle' => "hello", 'boxData' => $this->render('registerForm')))?> dubluje mi caly widok lacznie z layoutem zamiast konkretnego form`a. Ten post edytował dupaNieDeveloper 12.02.2008, 15:30:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:59 |