![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 234 Pomógł: 1 Dołączył: 29.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, szukałem w necie rozwiązania jednej rzeczy i średnio mi poszło. Mam udostępnione pliki jpg. I zależy mi na tym,żeby to zapisać do pliku. Pomyślałem o curlu, mimo,że zbyt dużo styczności zbyt wiele nie miałem.
![]() 1.Jeśli zastosuję CURLOPT_RETURNTRANSFER to jeśli foty nie ma - nic mi się w pliku nie pojawia - tworzy się pusty plik. 2.Bez ustawionej opcji CURLOPT_RETURNTRANSFER pojawia się w pliku info o tym,że takiej fotki nie ma. 3.Jak fotka istnieje to w pliku są normalne krzaki jak w jpg'ach. Taki kodzik:
Do czego służy w takim razie opcja CURLOPT_RETURNTRANSFER bo w manualu nie ma zbyt dużo o niej ? Jak sprawdzić długość response'a żeby np. jesli długość równa się 0 to żeby pliku nie tworzył, albo można to jakoś inaczej rozwiązać ? z góry dzięki za pomoc ![]() Ten post edytował Thuunder 26.04.2007, 10:41:57 -------------------- najprostsze rzeczy są najmniej oczywiste
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli zdjęcia nie ma to powinno w nagłówku zwrócić 404 i po tym najlepiej sprawdzać czy zdjęcie istnieje czy nie.
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:44 |