|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam więc tak
czytam cUrl plik json
i czytam dane w ten sposob
podpada mi te zapytanie $med['data']['achievements'] jak je dobrze sformułować ? próbowałem w ten sposób ... $med['data']['achievements'] $med['data']{'achievements'} $med->{'achievements'} ? nie podaje mi danych ... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) natomiast gdy mam tak:
to zastosowanie $med['data']['vehicles'] zwraca wartości ... nie mogę spobie poradzić gdy zamiast [ jest { proszę o pomoc |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Oj za szybko się poddałeś...
W JSONie {} odpowiada obiektom (dokładniej obiektom klasy stdClass w PHP) a [] tablicom. Zatem: Kod { "data": { "achievements": { "medalCarius": 22, "maxSniperSeries": 52 } } } Wystarczy
Ogólnie - jak nie jesteś pewny jak coś zjeść to używaj var_dump. Przykładowo:
I jak masz stdClass to jedziesz po ->nazwa bądź ->{'nazwa'} a jak masz array to ['nazwa'] (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) przecież to proste (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ten post edytował Sephirus 1.02.2013, 08:50:00 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
hmm czy za szybko się poddałem ?
(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) 6:00 do pracy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) 19:00 z pracy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) 22:00 początek pisania cryptu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) 2:00 odpalone wszystko ... pozostał ten crypt hmm rano wstałem i dostałem olśnienia ... zrobiłem tak jak napisałeś (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ... zmęczenie wzięło górę (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) mimo dzięki za odpowiedź .... 1+ punkcik dla ciebie wyświetla elegancko .... teraz staram sie wgrać dane do bazy .... i .... i klapa (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
lecz z wgrywaniem już jest problem ... co mogę mieć nie tak ... przeszukałem google i manuale ... albo jestem ślepy albo nie ma takich info (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Ten post edytował majesgrudziadz 1.02.2013, 09:34:20 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
takie zapytanie również układałem i mi nie balangało ... już wiem dlaczego ... cały czas działałem w obrębie forech ... ehhh (IMG:style_emoticons/default/facepalmxd.gif) ze mnie
dzieki i pozdrawiam ... + leci kolejny (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 03:17 |