![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Kiedy próbuję wykonać skrypt to taki błąd mi wyskakuje:
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ' `wiadomosc`='sdfgbsdfgbdfhgbsdfgbsdflgsdfngn'' at line 1 z tego co mi google przetłumaczyły to oznacza to mniej wiecej: Masz błąd w składni języka SQL; wyboru podręcznika odpowiada wersję serwera MySQL za prawo do używania składni w pobliżu "tekst" `= 'sdfgbsdfgbdfhgbsdfgbsdflgsdfngn''w linii 1 a oto plik:
Ps Nie wiem czy w odpowiedni dział dałem ten temat. Jak nie, to przepraszam/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
prawdopodobnie w zmiennej POST dostajesz apostrofa ' i przez to cala skladnia sie sypie. To co dostajesz w POSCIe powino byc filtrowane
np na szybko:
-------------------- śmieszne obrazki
Kryzys: Ser jem spleśniały, wino piję stare i samochód mam bez dachu.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety dalej nie działa...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 1 Dołączył: 31.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Nie... ID na 99% nie jest puste. Bo tą samą zmienną wyświetlam id użytkownika i poprawnie ją wyświetla. Więc nie powinna być pusta... Połączenie z bazą też jest prawidłowe...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
i wklej to, co się wyświetliło. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 1 Dołączył: 31.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
albo daj
CODE
Query się wykona dodając Ci tego "pewniaka" do bazy o ile nie masz unikatów ustawionych na tej kolumnie, a przeciwnie nowy błąd bedziesz miał ![]() Ten post edytował someone.cool 24.09.2009, 21:28:28 |
|
|
![]()
|
|
A jednak, ten pewniak jest pusty. Dzięki wielkie. Teraz to już z górki poleci jak wiem w czym błąd tkwi
![]() edit: No, teraz pięknie działa ![]() Ten post edytował QaPi 25.09.2009, 21:55:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.05.2025 - 23:20 |