![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jako, ze potrzebuje solidnego narzedzia, ktore znam i moge dowolnie rozbudowywac stworzylem sobie cmsa opartego o framework symfony.
Oczywiscie budowa modulowa i system zarzadzania modulami,blokami,widokami etc. Na tym etapie poddaje ocenie wersje alfa z modulem dla firmy transportowej. Stare kiedys zlecenie, do ktorego potrzebowalem podobnego systemu. Prosze o sprawdzenie obecnych mozliwosci a przede wszystkim bezpieczenstwa. Szate graficzna oraz content prosze nie oceniac. Dostosowane narazie do Firefoxa. Po weekendzie przyjdzie czas na inne wymysly. http://catalog.webstandards.pl/ // a dane do kont: od strony uzytkownika: spedytor/admin test/admin przewoznik/admin zaplecze http://catalog.webstandards.pl/backend/ admin/admin // ps, strona obsluguje i18n jednak nie zostala w calosci przetlumaczona, wiec jak ktos zmieni jezyk i wiekszosc tekstu sie nie przetlumaczy to nie to, ze nie dziala tylko, ze nie mialem czasu bawic sie w tlumaczenie ![]() Ten post edytował trucksweb 12.08.2010, 21:30:35 -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 20 Dołączył: 13.02.2010 Skąd: Kęty Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam monitor 1400px x 900px i mi się nie mieści panel admina ...
Po za tym bajera, jak przyjdzie tu Ship to sprawdzi zabezpieczenia ;P Sam bym taki chciał panelik ![]() -------------------- Fotografia, projektowanie stron WWW | web-coding.pl - HTML 5 i CSS 3 - już w krótce ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a moglbys zrobic screena - bo sprawdzalem pod ta rzdzielczosci i miescilo sie
![]() -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 20 Dołączył: 13.02.2010 Skąd: Kęty Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() -------------------- Fotografia, projektowanie stron WWW | web-coding.pl - HTML 5 i CSS 3 - już w krótce ;)
|
|
|
![]()
|
|
o dzieki
![]() hmm, to opera wiec bede musial sie temu przyjrzeć. Jeszcze nie dostosowywalem szablonu do innych przegladarek poza firefoxem ale jest to teraz priorytet -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
|
|
![]()
|
|
o dzieki ![]() hmm, to opera wiec bede musial sie temu przyjrzeć. Jeszcze nie dostosowywalem szablonu do innych przegladarek poza firefoxem ale jest to teraz priorytet Ja nie na widzę innych, no chyba że chrome ![]() ![]() ![]() -------------------- Fotografia, projektowanie stron WWW | web-coding.pl - HTML 5 i CSS 3 - już w krótce ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Klient:
-> Zamiast Edytuj Zlecenie powinno być Zapisz "Zaplecze": -> Zostałem wylogowany, chyba za nieaktywność a nic o tym nie wiedziałem. -> Po wysłaniu formularza w "Dodaj link" i nie uzupełnienia tytułu pokazuje Kod pl_PL : name [Required.] en_EN : name [Required.] I nie ma nic w: Odnośnik nadrzędny i Kolejność (puste). -> Trudno było mi dodać link i odnaleźć się w formularzu -> Brakuje mi układania linków -> Komunikaty powinny się chować -> Przy usuwaniu czegoś w menu bardziej estetyczne byłoby okienko takie jak masz na dodanie linków -> Przy dodawaniu linków, powinien mi formularz pomóc wpisać adres a nie pokazywać http:// i radź se sam -> Jak zapisać ustawienia systemu? -> Dlaczego nie mogę edytować loginów użytkownika? -> Po zmianie danych użytkownika oczekiwałbym przeniesienia do ich listy -> Zmiana użytkowników jest zbyt prosta - powinien system wysłać np. na email jakieś hasło potwierdzające edycję tak newralgicznych danych -> Brak wyszukiwarki - szczególnie to będzie doskwierać przy użytkownikach, blokach, zawartości -> Tak samo jak w kliencie, zamiast edytuj... powinno być zapisz. -> Brakuje mi pomocy i jakiegoś samouczka - chociażby prostych objaśnień co do czego Ogólnie: -> Trochę to wolne -> Kawał dobrej roboty -> Co z przyszłym wdrażaniem gdzie indziej? -> Można zmieniać, szablony na stronie? Ja nie na widzę innych, no chyba że chrome ![]() ![]() ![]() Popieram. I dodam że na rozdzielczości 1440x900 też mi się nie mieści i też Opera ![]() Ten post edytował thomson89 12.08.2010, 21:46:44 -------------------- Sklep
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Strasznie przemodziłeś menu - dlaczego nie ma zmiany kolejności? Używasz jQuery, dlaczego nie zrobisz sortowania pozycji w menu przez przeciągnij i upuść? Tak samo z dodawaniem nowego - trochę nie intuicyjne... Ja bym to widział poprzez kliknięcie plusika tam, gdzie jest edytuj/usuń i już mam ustaloną kolejność, bez zbędnego ponownego szukania...
I przełącznik opublikuj/schowaj aż prosi się o AJAX. Dodałbym jeszcze klikalne istniejące tagi. Cytat -> Trochę to wolne A myślałem, że tylko mi się zdawało... -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przełączenie na język en, następnie kliknięcie w menu na Zespół = fail -> przechodzi pod adres:
Kod http:///#
Ten post edytował vokiel 12.08.2010, 21:52:40 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
@thomson89 dzieki za dokldne ogledziny
-wszystkie wylistowane bledy postaram sie w kolejnym etapie usunac @erix -zapomnialem ze moge zmiane kolejnosci zmienci uzywajac jquery. Normalnie jakos o tym nie pomyslalem a uzywalem juz tego rozwiazania wczesniej. I fakt, bedzie to lepsze rozwiazanie. Kolejnosc mozna zmienic, wchodzac do edycji linka- jest tam kolejnosc i element nadrzedny. Zarzadzanie linkami to najwiekszy modul w tym systemie jak narazie- operuje po wszystkich tabelach z modulami i moze stad te opoznienia. Optymalizacje zapytan bedzie potrzebna, choc staralem sie ich nie powielac i uzywac obiektow oraz relacji miedzy nimi. -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Z ciekawości, jakiego rodzaju drzewka używasz przy menu i jakich zapytań przy manipulacji?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
menu zbudowane jest an zasadzie drzewa ip i nie uzywam zadnego z gotowych mechanizmow jego generowania.
Napisalem wszystko od zera zeby potem szybko sie w tym polapac i moc oferowac klientom autorskie rozwiazanie. Dodałbym jeszcze klikalne istniejące tagi. o jakie tagi chodzi ? -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
|
|
![]()
|
|
No, tagi do podstron.
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
jeszcze odpowiadajac na uwagi:
-> Przy usuwaniu czegoś w menu bardziej estetyczne byłoby okienko takie jak masz na dodanie linków -> Przy dodawaniu linków, powinien mi formularz pomóc wpisać adres a nie pokazywać http:// i radź se sam -> Jak zapisać ustawienia systemu? -> Dlaczego nie mogę edytować loginów użytkownika? Ogólnie: -> Trochę to wolne -> Kawał dobrej roboty -> Co z przyszłym wdrażaniem gdzie indziej? -> Można zmieniać, szablony na stronie? Popieram. I dodam że na rozdzielczości 1440x900 też mi się nie mieści i też Opera ![]() 1) co zawieraloby takie okienko jak chce usunac link z menu ? 2) jak wybierzesz typ odnosnika to zaktualizuje sie lista - tworzona dynamiczne w zaleznosci wlasnie od typu. Jak cos wybierzesz z tej listy zaktualizuja sie kolejne opcje danego modulu do ktorego ma prowadzic ten odnosnik. 3)narazie nie mozna. zapomnailem dorobic zapis ![]() 4)w wiekszosci przypadkow z jakimi pracowalem taka funkcjonalnosc jest w standardzie, ze nie edytuje sie loginow. Wdrazanie bedzie jak zakoncze prace programistyczne jeszcze kilku modulow, zoptymalizuje troche zapytan i skoncze szablon. Klienci sa, czekaja na produkt finalny. Szablony bedzie mozna zmeinic w ustawieniach systemu wyswietlanie na 1440 w operze powinno byc juz porpawione. No, tagi do podstron. ![]() zapomnialem o nich ![]() pojawia sie jako blok i dane w metadanych -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@thomson89 dzieki za dokldne ogledziny -wszystkie wylistowane bledy postaram sie w kolejnym etapie usunac Byłoby tego więcej, gdybym się w tym połapał ![]() Ad. 1 To co ten alert, tyle że w ładniejszej oprawie bardziej pasującej do całego "wystroju". Ad.4 Jako administrator, oczekiwałbym tego że mogę wszystko - rozumiem że nie wszystko powinno się zmieniać, ale wszystko powinno dać się zmieniać. Takie przyszłościowe planowanie ![]() wyswietlanie na 1440 w operze powinno byc juz porpawione. Potwierdzam. Już działa. Ten post edytował thomson89 12.08.2010, 22:19:50 -------------------- Sklep
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam monitor 1400px x 900px i mi się nie mieści panel admina ... Po za tym bajera, jak przyjdzie tu Ship to sprawdzi zabezpieczenia ;P Sam bym taki chciał panelik ![]() Haha nie wiedziałem, że taki sławny się robię =) Ogólnie Symfony ma trochę własnych zabezpieczeń ale masz problemy z CSRF. Prosty przykład. Wystarczy, że dodam na forum taki obrazek: ![]() (http://catalog.webstandards.pl/backend.php/menu/delete/idmenu/9/.jpg) I jeśli jesteś zalogowany to menu o ID =9 zostanie usunięte po twojej wizycie tutaj ;] EDIT: zapomniałem o ocenie ![]() Ogólnie kawał dobrej doboty. Widzę, że się napracowałes. W menu użyj hoverIntent - pluginu do jQuery, który poprawia działanie zdarzenia hover. Ten post edytował SHiP 12.08.2010, 22:30:10 -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
@SHiP, czy zeby zabezpieczyc sie rpzed podanym atakiem to w akcji do kasowania czegokolwiek wystarczy dac
?symfony samo stworzy sobie klucz po domenie czy jak to zrobic ? -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale ja się na tym nie znam
![]() ![]() -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
Haha nie wiedziałem, że taki sławny się robię =) Z tego Cię znam na forum, bo prawie zawsze wchodzisz na takie tematy i sprawdzasz gdzie są dziury ![]() -------------------- Fotografia, projektowanie stron WWW | web-coding.pl - HTML 5 i CSS 3 - już w krótce ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Ogólnie niezły kawałek dobrego kodu ![]() Jedyne co znalazłem to: nie działającą bądź pustą stronę Pozdro -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:22 |