![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam następujący problem z mod rewrite. Moja dyrektywa:
RewriteRule ^katalog$ index.php?id=katalog [NC] [L] jeśli wpiszę adres: host/katalog to jest okej. Natomiast przy adresie host/katalog/ strona się nie wczytuje. Próbowałem dodać przed $: '/?', ale efekt jest taki, że strona się ładuje, ale jakby nie ładowała arkusza CSS (IMG:style_emoticons/default/blinksmiley.gif) Natomiast przy wstawieniu '.?' działa normalnie przy np. katalogx, katalogb, ale katalog/ to samo, co pisałem. Jak to rozwiązać? Ten post edytował KCG 7.01.2010, 16:58:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Jeśli istnieje w systemie plików katalog nazwany tak, jak przepisywany wirtualny, to ukośnik zostanie dodany ZAWSZE i nie masz na to najmniejszego wpływu. Przekopałem kiedyś chyba całą sieć i nie znalazłem żadnego rozwiązania: http://eriz.pcinside.pl/weblog/mod_rewrite...ac-208.html#t45
Chyba ze masz na myśli coś innego. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam na myśli coś innego. Mi zależy, żeby działało z ukośnikiem i bez, katalogów o takich nazwach nie ma.
Zbudowałem jeszcze takie wyrażenie i tu mam ten sam problem (strona się ładuję jakby bez CSS): RewriteRule ^([a-z0-9-]*)(/([0-9]*))?$ index.php?id=$1&p=$3 [NC] [L] jeśli wpiszę host/adres to wyświetli prawidłowo, ale host/adres/2 to już lipa. Robię jakiś błąd w tych wyrażeniach? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dorzuć do wyrażeń negację znaku ".", tak, żeby nie mógł występować
wtedy nie zmieni Ci ścieżki dostępu do plików zawierających ".", czyli m.in. ".css" |
|
|
![]()
|
|
Mógłbyś mi to dopisać? Bo nie rozumiem, gdzie mam tą negację dodać.
Doszedłem, co jest źle. We wszystkich odnośnikach (link, obrazki, css) trzeba dać przed adresem '/' (główny katalog) i wszystko się ładuje elegancko. Żeby nie zakładać nowego tematu zapytam jeszcze, jak wysłać formularz pod adres /Szukaj/wyszukiwane slowa? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
http://eriz.pcinside.pl/weblog/mod_rewrite...wiazac-208.html - masz tu odpowiedzi na oba pytania, nie będę pisał dwa razy (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Do obrazków doszedłem sam, formularze w sumie też zrobiłem - przekierowanie w php (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Faktycznie w podanym linku to było, erix. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 09:06 |