![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Panowie mam cos takiego w httpconf
<VirtualHost 80.53.....> ServerAdmin arielos@poczta.fm DocumentRoot /xammp/htdocs/blok/osces ServerName osces.blok.pl ErrorLog logs/osces-error_log CustomLog logs/osces-access_log common </VirtualHost> i za kazdym razem kiedy pisze osces.blok.pl w przegldarce otwiera sie sama strona blok.pl a nie blok.pl/osces/ moze zle podalem scieszke katalog z www (web docs mam na xammp/htdocs/ (tutaj znajduja sie strony na moim serwerze) czy moze mam podac cos w stylu d:/xammp/htdocs/blok/osces czy ktos moze podpowiedziecc w czym tkwi moj problem za pomoc moge odwieczyc sie kontem www tylko zeby mi to stosilo |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Sam piszesz co masz źle... Szczyty ścieżki: UNIX: /, Win: np. D:/
2. Czy masz VirtualHost taki jak NameVirtualHost? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
NameVirtualHost 80.53.171.42
# # VirtualHost example: # Almost any Apache directive may go into a VirtualHost container. # The first VirtualHost section is used for requests without a known # server name. # <VirtualHost 80.53.171.42> ServerAdmin arielos@poczta.fm DocumentRoot F:\xampp\htdocs\blok\osces ServerName osces.blok.pl ErrorLog logs/osces-error_log CustomLog logs/osces-access_log common </VirtualHost> mam cosik takie i dalej jest error ten sam co wczesnij :/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Apache leci z VHostami jeden po drugim i jeśli pasuje do zapytania to wyświetla stronę, jak dasz najpierw wszystkie z subdomenami a dopiero potem główny (blok.pl) powinno być dobrze.
|
|
|
![]()
|
|
czy mozesz nspiac mi to jak to powinno byc ? odwidzecze się
|
|
|
![]()
|
|
Eh.. Robisz najpierw VHosta dla np. cos.domena.pl, potem cos2.domena.pl, a na końcu domena.pl...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 21:26 |