![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 560 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam po raz kolejny
![]() tym razem problem z ankieta ![]() jak wiadomo w XHTML 1.1 nie ma znacznikow name zamias nich trzeba stosowac id, nie wiem zczy jak dam id="pytanie" bez name to dane przejda poprawnie do skryptu ale mam innego typu problem ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ale w elemencie radio name nie jest chyba zabroniony. U mnie strony się walidują.
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
apropo name to nie dotyczy to wszystkich znacznikow, a tylko niektorych np: <form name="">. W inpucie mozesz stosowac name, a powyzszy kod ma tylko taki blad ze nie zamknoles znacznikow. <input />.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 560 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kod jaki napisalem przy XHTML "zamykalem" znaczniki ale vadilator wywalal bledy, z tego co sie dowiedzialem to <input .. /> trzeba umiezczac wewnatrz <div> albp <p> i wtedy powino byc ok, zaraz to sprawdze i dam znac
a tak na marginesie to towja wypowiedz null jest "zbedan" pisanie posta tylko po to zeby miec wieksz ilosc postow to troche kipski pomysl bo do dyskusji niewiele on wnosi -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, znacznik input powinien byc miedzy znacznikami <div>, <p>, <ul>/<li> itd,
Pamietaj tez ze do kazdego inputa powinno sie dokladac <label for="x"> i potem w <input id="x"... /> w celu lepszego opisania pol, a grupy input`ow mozna wsadzac miedzy <fieldset><legend></legend></fieldset> takze w celu opisowym. Wiecej znajdziesz w specyfikacji WCAG:WAI na w3c.org. Pozdrawiam Ten post edytował |[xarr]| 8.02.2005, 12:46:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:48 |