![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2006 Skąd: zewsząd :P Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. W jaki sposób mogę ustawić tło ramki jako przezroczyste w Operze? W FF i IE wystarczy w tagu <iframe> dodać ALLOWTRANSPARENCY, ale w Operze to nie działa, tło jest białe.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chodzi ci o przezroczystość elementu, to najłatwiej zrobić to CSS'em w ten sposób:
Kod #element { opacity: 0.5; //Normalne przeglądarki filter: alpha(opacity=50); //IE } Atrybut allowtransparency to i tak wymysł Microsoftu (pomijając to, że zupełnie niepotrzebny) więc nie jest to dziwne, że nie działa w Operze. Edit: Chyba jednak chodzi ci o coś innego niż ja pomyślałem. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Przezroczyste tło elementu można ustawić przez background-color: transparent; w CSS. Zresztą z tego co pamiętam iframe'y mają domyślnie przezroczyste tło więc nie powinno być z tym w ogóle problemów. Jeśli jednak są, proponuję przestać korzystać z ramek. I nie tylko ja. Ten post edytował ArniPL 23.03.2008, 02:26:20 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 07:54 |