![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 1 Dołączył: 31.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam kod (sciągnełem z jakieś strony), dodałem pole typu FILE, ale nie wiem dlaczego nie przekazuje go do dalszej części
Funkcja do której to idzie:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 1 Dołączył: 19.02.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ajaxem pliku nie wyslesz. A co do kodu to moj kod
![]() Ten post edytował Skobi 11.10.2006, 18:57:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 9 Dołączył: 14.10.2006 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przede wszystkim brakuje w kodzie elementów "id". W pole input dodałem id="img". Po drugie - javascriptem to ci się nie uda (przesyłanie plików). Owszem - google to robi ale jeśli nie wiesz jak to wróć na stronę xajax i przeczytaj jak ![]() Aby to zrobić będziesz potrzebować jeszcze php (najprościej) i tam znajduje się właściwy kod do obróbki plików na serwerze. Bo niby jak na serwerze javasctiptem przeniesiesz plik z /tmp do /twojego_katalogu ? JS działa tylko po stronie klienta. Ajax wysyła żądanie do serwera i wywoływany jest konkretny skrypt. I to on dopiero odbiera plik. Po zakończeniu działania skryptu zwracana jest odpowiedź do klienta (przeglądarki) i widoczny jest jakiś efekt... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 10:55 |