![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
mam problem z poprawnym dzialaniem ajaxa z modem rewrite gdy podaje normalny url.php?z=parametrami to wszystko dziala ok, gdy url jest przepisany do ludzkiej_postaci.html to ajax nie dziala jak to obejsc? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Fajnie, że podałeś cokolwiek, żeby wywnioskować, w czym błąd.
Ani regułek, ani skryptów... -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Ani regułek, ani skryptów... Ale oczywiście ~orsz jesteśmy z tobą i łączymy się z twoim problemem. Tak... Łączymy... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mialem nadzieje, ze to powszechnie znany problem... mam tu zbyt skomplikowany skrypt zebym go mogl powycinac i powklejac
sorki za zabieranie czasu...... poki co postaram sie sam do tego dojsc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Musiałeś coś namieszać, bo ja ajaxa mam cały czas na rewrite i działa bardzo dobrze beż żadnych problemów, wiec podane kodu jest niezbedne jakbys w razie czego nadal nie znalazł odpowiedzi.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wpisz sobie recznie w przeglądarce jeden z przepisanych adresów do html i aprawdź czy zawartość jest taka sama jak ta z parametrami - jeśli tak to regułki sa wporządku [mozesz jeszcze w regułkach dać przekierowanie r=301 wtedy bedziesz widział po samym adresie jaki się zmieni czy przepisał się prawidłowo]...
a teraz jeśli regułki sa wporządku to w skrypcie źle definiujesz "przepisane" wartości - i tutaj albo dodaj alert w kilku miejscach w których mogłeś popełnić błąd wyswietlające adres (sprawdź czy jest ten którego oczekujesz) albo zamiast alerta to otwieraj w nowych kartach adres... Ten post edytował zegarek84 10.07.2009, 16:06:07 -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
ok dzieki
mysle ze moge miec blad gdzies w blibiotece sajaxa....... calosc sie zachowuje tak jakby po przepisaniu w ogole nie widzialo serwera. a tak wlasciwie to ja nie wiem co tam sie dzieje i faktycznie bedzie trzeba to krok po kroku testowac edycja 18.08: temat do zamkniecia - problem rozwiazany okazalo sie ze gdy sajax dostawal przepisany adres to nie mogl dorzucic do niego swoich zmiennych.... funkcja get zamiast post i kilka drobnych niedorobek pozdrawiam i dzieki za zainteresowanie Ten post edytował orsz 10.07.2009, 17:10:53 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:29 |