![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 8 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wtam,
Mam 3 pliki: 1: 2:
3:
Klikam w "Dodaj newsa" wyświetla mi sie textarea z fckeditorem wszystko elegancko ale klikne jeszcze raz to mam pusty textarea. Musze przeładowac strone zeby działało poprawnie. Dlaczego? I jak temu zaradzic? Ten post edytował cornholio666 15.06.2006, 11:29:27 -------------------- I need TP for my bunghole!!!
Mój nowy przyjaciel - tytanowa płytka na stałe ------------------------------------------------------ AEGEE, kwiaciarnia rzeszów , notariusz rzeszów, zakład krawiecki rzeszów, paweł jakubowicz |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz wywołać fckeditor z pełną ścieżką dostępu, wtedy powinno zadziałać za każdym razem...
-------------------- Hardware: Celeron 3.06, 512 MB DDR
Software: Apache 2.0, MySQL 4.0, php 4.3.1, Zend 5.1, Firefox |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 8 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat musisz wywołać fckeditor z pełną ścieżką dostępu, wtedy powinno zadziałać za każdym razem... Czyli jak? bo cos niezabardzo rozumiem ![]() Chodzi o tą część kodu?
-------------------- I need TP for my bunghole!!!
Mój nowy przyjaciel - tytanowa płytka na stałe ------------------------------------------------------ AEGEE, kwiaciarnia rzeszów , notariusz rzeszów, zakład krawiecki rzeszów, paweł jakubowicz |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak dokładnie o tą chodzi...
przykład: fck masz w http://serwer/includes/FCKeditor/ to ustaw na $sBasePath = "/includes/FCKeditor/"; -------------------- Hardware: Celeron 3.06, 512 MB DDR
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem jak napisałes i nic to nie zmienia. Jakieś inne pomysły ?
-------------------- I need TP for my bunghole!!!
|
|
![]()
|
|
troche dookoła, ale działa:
zmodyfikowany 2 plik: Kod function $(id) { return document.getElementById(id); } var LOADED=false; function addnews() { var zapytanie = "../includes/news/addnews.php?loaded="+(LOADED?1:0); advAJAX.get({ url : zapytanie, onInitialization : function(obj){ $("komunikat").innerHTML = 'Ładowanie'; }, onSuccess : function(obj) { if(!LOADED){ $("komunikat").innerHTML = obj.responseText; LOADED=true; } else{ var oEditor = FCKeditorAPI.GetInstance('prev_content'); oEditor.SetHTML(obj.responseText,false); } }, onError : function(obj) { alert("Error: " + obj.status); } }); } zmodyfikowany 3 plik:
u mnie działa... jest tylko jeden problem... raz załadowany edytor musi pozostać w oknie... czyli po zapisaniu najlepiej ukryć DIV'a z formularzem... -------------------- Hardware: Celeron 3.06, 512 MB DDR
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po usunięciu FCK trzeba wyczyścić jego zmienne:
Kod __FCKeditorNS = null; FCKeditorAPI = null; Inaczej FCK nie załaduje się ponownie... -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:36 |