![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Troche spamuje tymi pytaniami ale nie moge znalezc odpowiedz na nastepujace pytanie:
Za pomoca advAJAX pobieram, uzywajac get'a strony, ktora zawiera XHTMLa oraz wstawki JavaScript (w tagach <script>). Pozniej, uzywajac innerHTML, wrzucam to do div'a. Problem polega na tym, ze mimo ustawienia mimeType na text/html, pobrany fragment kodu nie zostaje "sparsowany" przez przeglade w taki spsob, aby JavaScript mogl sie wykonac. Czy jest na to jakas metoda? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm jeżeli dobrze myśle to to bylo juz kilka razy pisane (w czym raz ja zadawalem to pytanie :-) )
W tym działa ładnie pod IE i Operą tylko ostrzegam od razu, że potem jest problem z <table> i wywala błąd jeżeli masz to w responseText. Druga metoda:
Lepsza od tej pierwszej ale mi pod Operą nie działa niestety ( nie wiem czemu bo innym działa) Wypróbuj sobie i zobacz co lepsze :-) Pozdrawiam, Alk -------------------- I amar prestar aen
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki wielkie.
Przeszukalem forum ale pod innym kontem slow kluczowych, wiec nie znalazlem Twoje posta :/ Ehh co to zmeczenie robi z czlowieka ;P |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Seth może spróbuj przeżucić się na prototype? bardzo dobra, szybka i rozbudowana obsługa AJAX'a...
![]() -------------------- Hardware: Celeron 3.06, 512 MB DDR
Software: Apache 2.0, MySQL 4.0, php 4.3.1, Zend 5.1, Firefox |
|
|
![]()
|
|
Powiem tak:
od niedawna wzialem sie za AJAXa mimo, ze go uzywalem w nieco inny sposob duzo wczesniej (sam obiekt XMLHTTPRequest pod IE). Obecnie jestem zafascynowany mozliwosciami advAJAX oraz prostata jego wykorzystania - naprawde naleza sie gratulacje Anakinowi za kawal dobrej roboty. Ale... patrzac na prototype nie wiem za co sie wziasc ![]() Dokumentacja jest troche uboga, a w obecnej chwili nie mam za bardzo czasu na zmiane advAJAXa na cos innego... terminy zakonczenia projektu, snia mi sie juz po nocach ![]() Jednak napewno przyjrze sie temu frameworkowi bo slyszalem mase pochlebnych opinii o nim ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy nie ma jeszcze innej metody?
Ta pierwsza psuje mi niestety tabelki, a ta druga nie działa w ogóle (FF). -------------------- Pozdrawiam,
MarcZ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatnia odpowiedź w tym wątku była rok temu, ale może akurat się przyda jeszcze...
W prototype ta funkcja wygląda tak:
... i chyba działa wszędzie. -------------------- warsztat: winXP | apache 1.3.27 | MySQL 4.0.15 | PHP 4.3.3
warsztat 2: Debian | apache 2.0.55 | MySQL 4.1.7 | PHP 5.0.5 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 3.08.2025 - 07:20 |