![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 3 Dołączył: 13.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post pojawil sie juz na php->Poczatkujacy.
Nie otrzymalem tam zadnej odpowiedzi, wiec probuje tutaj. Mam takie ustawienia: magic_quotes_gpc = Off magic_quotes_runtime = Off magic_quotes_sybase = Off Uzywam funkcji addslashes() na stringu. Działa poprawnie na ' oraz \ Problem zaczyna się gdy wpiszę cokolwiek ograniczonego podwójnym cudzysłowiem lub gdy wpiszę pusty podwójny cudzysłów " Wyrzuca mi wtedy \ i to wszystko..... resztę kasuje Dziękuję za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 7.04.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W windzie zeby przekazywane bylo \..., musisz wpisac \\...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 3 Dołączył: 13.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko, ze ja nie operuje na slashach, str_replace, etc a na funkcji addslashes.
A dane wprowadzane sa z formularza. Jak wiec, w takim przypadku mam dodac kolejny slash ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(redman2 @ 2004-11-08 12:55:45) Tylko, ze ja nie operuje na slashach, str_replace, etc a na funkcji addslashes. A to jakiś problem, żeby zacząć operować?.. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Nie znam zrodla funkcji addslashes, ale podejrzewam, ze robi to samo, co str_replace. Bo jakby inaczej.
Niestety, probowalem rowniez i str_replace. I to w roznych" pseudokonfiguracjach" Tez nie dziala. Liczy sie wynik a jest on identyczny w obydwu przypadkach. Po prostu \ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Moze i to faktycznie jest jakis sposob.
Nie bedzie problemu z zapisaniem do bazy oraz wyciaganiem z niej. Dzieki sf po raz kolejny i pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:14 |