![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Korzystam z serwera home.pl. W ustawieniach php dostępnych pod adresem http://home.pl/support/phpinfo.php widzę:
magic_quotes_gpc: Off magic_quotes_runtime: Off magic_quotes_sybase: Off Czy to przypadkiem nie oznacza, że serwer NIE POWINIEN dodawać automatycznie slashy przed cudzysłowami? No dobra, wysyłam string: "ABC" W skrypcie odbierającym piszę: $Zmienna = $_POST[ToCoWyslalem]; echo $Zmienna; Otrzymuję: "ABC" Jeśli dodam addslashes, otrzymam: "ABC" No i pytanie - o co tu chodzi? Czy powinienem używać addslashes czy nie? Pozdrawiam, K |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Używasz funkcji addslashes, to slashe są dodawane... Pierwsze dwa są dodawane automatycznie, a Ty swoim addslashes dorzucasz cztery kolejne? Co tu jest niejasne? Jeśli użyjesz [php:1:1e4b94d747]<?php
echo(stripslashes($_POST['ToCoWyslalem'])); ?>[/php:1:1e4b94d747] to otrzymasz "ABC". -------------------- audaces fortuna iuvat!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, dla mnie niejasne jest to, że przy ustawieniach magic_quotes na Off serwer sam dodaje slashe przed cudzysłowami. Czy coś jeszcze odpowiada za "slashowanie"?
Popełniłem najprostszy skrypt: WYSYŁANIE: Kod <?
echo" <FORM action=odbierz.php METHOD=POST> <INPUT TYPE=text NAME=Wpisz> <INPUT TYPE=submit NAME=submit value=Dalej> </FORM> "; ?> ODBIÓR: Kod <?
$Odebrano = $_POST[Wpisz]; echo"Odebrana wartosc to: <BR> $Odebrano "; ?> więc błędu po mojej stronie być nie może. Pozdrawiam, K |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
... racja. źle Cię zrozumiałem...
Sprawdzałeś get_magic_quotes_gpc, czy rzeczywiście jest na Off? -------------------- audaces fortuna iuvat!
|
|
|
![]()
|
|
Pod adresem http://home.pl/support/phpinfo.php wczoraj jeszcze widniało Off.
Wczoraj wysłałem pytanie do admina i dziś dostałem prośbe o pokazanie skryptu, więc przesłałem to, co zalączam powyżej. Teraz zaglądam na home i widzę - przestawili? a może zawsze było ustawione ON, tylko źle się wyświetlało? Możliwe to? Tak czy owak bezsensowny problem rozwiązał się sam ![]() Dziękuję i pozdrawiam, K |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.04.2025 - 08:15 |