![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Wywołując stronke otrzymuje błąd: The doc does not contain a document element. The doc may be empty, or it may not be a well-formed XML Co ciekawe, uzywając Firefoxa działa idealnie. Przy IE gdy korzystam z obiektu ActiveX ( przy próbie załadowania dokumentu xsl , bach wyzuca blad) Jak testowałem lokalnie wszystko śmiga ok, zarówno na IE jak i Firefoxie ..... Kontaktowałem sie z administratorami serwera na ktorym ma znajdować się stronka ( jest to home ), i za wiele nie pomogli, wine zrzucili na Java Script który działa po stronie przeglądarki i serwer za niego nie odpowiada .... Może powinienem jakiego debugera użyć i dokładnie sprawdzic dokument xsl, ale dziwne jest to ze wszedzie działa tylko w jednym wypadku sie uparło i nie idzie ... ![]() Za wszelkie sugestie będe wdzięczny. Mogę coś więcej napisać na temat mojego problemu. Otóż napewno nie jest to kwestia niepoprawnie zbudowanego pliku xsl. Ponieważ caly skrypt 'wywala się' już w tym miejscu: Kod xmlHttp.open("GET", plik.xsl, false); xmlHttp.send(null); if (this.DOMParser) { var dp = new DOMParser(); stylesheetDoc = dp.parseFromString(xmlHttp.responseText, "text/xml"); } else if (window.ActiveXObject) // Internet Explorer { stylesheetDoc = createMsxml2DOMDocumentObject(); stylesheetDoc.async = false; alert(stylesheetDoc.load(xmlHttp.responseXML)); // zwraca FALSE stylesheetDoc.load(xmlHttp.responseXML); } Zastanawiam się jaka może być tego przyczyna, lokalnie śmiga aż miło ..... Dobra, problem rozwiązany, ale nie mam pojęcia co do przyczyny ![]() W lini: <b>stylesheetDoc.load(xmlHttp.responseXML); </b>zmienilem <b>stylesheetDoc.load("plik.xsl"); </b>czyli besposrednio na plik xsl, wczesniej zwracal mi odpowiedz z serwera wlasnie w postaci pliku xml. Dobra zgodze sie ze podczas parsowania, IE mogl wyzucic blad co do poprawnosci dokumentu, a firefox nie ![]() ALE DLACZEGO LOKALNIE WSZYSTKO DZIAłAłO BEZ PROBLEMóW ![]() Ten post edytował tdzierza 28.02.2008, 10:20:33 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:57 |