![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy możliwe jest napisanie Telnetu w php, a może jest taki skrypt?
Już wyjaśniam o co chodzi. Mam serwer, który konfiguruje za pomocą komend wysyłanych Telnet'em (innaczej się nie da). Zależy mi na tym, aby te komendy były wysyłane ze strony, po klikniknięciu:) Jest to możliwe? A może są inne sposoby, aby to robic ze strony WWW? Dzięki za pomoc Pozdrawiam Grześ |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Jest to mozliwe
![]() Troszke roznie z obsluga (zalezy jak chcesz wydawac te polecenia), ale jest to mozliwe. Robisz np plik Komunikacja.php w nim laczysz sie z telentem i dajesz while" title="Zobacz w manualu php" target="_manual(1) ktore sie kreci w kolo, wewnatrz nasluchujesz co wysyla do Ciebie telnet + sprawdzenie czy user nie chcial czegos wyslac. Wysylanie mozesz rozwiazac tak ze robisz plik i w nim wpisujes to co user poda w formularzu, serwer za kazdym obrotem sprawdza czy cos jest jak tego nie ma to nie trzeba nic wysylac jak plik jest to calosc jego wysyla i odbiera odpowiedz (potem kasuje plik/dane ktore wyslal). Jezeli chodzi o html to chyba najlepiej to odpalic w ramkach u gory Komunikacja.php ona wyswietla co wysyla do serwera i co odbiera (+ nasluchuje), i na dole formularz do dodawania do pliku komend. Przyklad jak sie polaczyc z telnetem mamsz w komentarzach wfsockopen" title="Zobacz w manualu php" target="_manual() jakbys czegos nie wiedzial, pisz sproboje Ci pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zgłębiałem się w to, co zamieszczam, ale być może Ci się przyda
![]() http://www.geckotribe.com/php-telnet/ http://cvs.adfinis.ch/co.php/phpStreamcast...e46f2796c&r=1.2 -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:50 |