![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2006 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Nie wiem jak wywolac zmienna ktora znajduje sie w innym pliku |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() Nie działa Ci taki zapis? Może ustawienie jej jako global pomoże, ale nie polecam :] Pozdrawiam! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2006 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzieki!
ale czy jest inna mozliwosc... a chodzi mi dokladnie o to czy moge wywolac ja w inny sposob niz wywolanie pliku w ktorym sie znajduje?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(od3n @ 2006-05-01 00:31:06) Wielkie dzieki! ale czy jest inna mozliwosc... a chodzi mi dokladnie o to czy moge wywolac ja w inny sposob niz wywolanie pliku w ktorym sie znajduje?? No nie bardzo, bo jeżeli zmienna ma być wywołana z pliku to trzeba ten plik wcześniej wczytać ... ( include, require ). -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2005 Skąd: :jestem(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko z tablic globalnych takich jak $_POST[''] albo $_SESSION[' '] bądź inne - oraz funkcje include lub require zawierające plik - chociaż ten pierwszy sposób (tablice globalne) jest bardziej zalecany .
Jeśli zmienna jest w innym pliku to żeby korzystać z tych tablic trzeba ją wysłać do tych tablic , Pozdrawiam -------------------- Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
|
|
![]()
|
|
Rozumiem. A czy moge zrobic to za pomoca $GLOBALS? i jak ?
|
|
|
![]()
|
|
http://pl.php.net/manual/pl/language.varia....predefined.php
Może inaczej powiedz co chcesz osiągnąć to my Ci powiemy co dalej ... -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:12 |