![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
wiem iz może wydawac sie to proste jednak nie moge sobie z tym poradzić. Mam na stronie stworzone menu, wyglada tak: Strona główna | Dodaj ogłoszenie | Dodaj do bazy firm. Każdy odnośnik przekierowywuje w inne miejsce. Po przejściu np. do linka Dodaj ogłoszenie kolor tegoż linku zmienia sie na pomarańczowy. Ja chcę teraz żeby nie zmieniał się kiedy przejdę dopiero na stronkę tylko żeby domyślnie był wyrózniony, czyli żeby był zawsze w kolorze na stronie /index.php Tu mam takiego css'a : Cytat .link a, .link a:link { text-decoration:none; } .link a:hover { color: #ff7112;/*---------------------------------------------------------------------------*/ text-decoration:underline; } .link_activ, .link_activ a, .link_activ a:link { color: #ff7112; text-decoration:none; font-weight:bold; } .link_activ a:hover { color: #ff7112;/*---------------------------------------------------------------------------*/ text-decoration:underline; } .spliter { font-weight: normal; color: rgb(159,155,131); padding:0 5px; } Link zmienia swój kolor ale niestety tylko po najechaniu myszką, a ma być na stałe zmieniony ten kolor. W sumie to ne wiem czy w dobrym miejscu ale może ktos cos pomoże. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 13 Dołączył: 19.06.2011 Skąd: Ruda Śląska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko 1 link, czy wszystkie?
Jeśli tylko 1 link: -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 84 Dołączył: 29.11.2006 Skąd: bełchatów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko jeden link.
Że tak można zrobic to ja wiem. Tylko że problem jest tego rodzaju że, własnie to menu to menu_top i w indexie jest Cytat <div id="menu_top"> {$speedbar} </div> a wywołanie aktywnych linków to : Cytat {if $speedbar.speedblink==$document || ($smarty.request.p=='index' && $speedbar.speedblink=='index.php')} <span class="link_activ"> {else} <span class="link"> {/if} <a href="{$speedbar.speedblink|escape:'html'}"> {$speedbar.speedbtitle|escape:'html'} </a> </span> <span class="spliter">|</span> Nie moge napisac tak jak ty, bo menu dodawane jest z poziomu panela admina. Memory, nie wszystkie linki tylko ten jeden wybrany ;/ Ten post edytował piotrusbor 13.07.2012, 14:17:33 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 13 Dołączył: 19.06.2011 Skąd: Ruda Śląska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nazwy "speedblink" mi nic nie mówi, ale spróbuj tak:
Kod {if $speedbar.speedbtitle|escape:'html' == 'Dodaj ogłoszenie'} <span class="link_orange"> {elseif $speedbar.speedblink==$document || ($smarty.request.p=='index' && $speedbar.speedblink=='index.php')} <span class="link_activ"> {else} <span class="link"> {/if} <a href="{$speedbar.speedblink|escape:'html'}"> {$speedbar.speedbtitle|escape:'html'} </a> </span> <span class="spliter">|</span> i w css robisz klasę:
Ten post edytował sobol6803 13.07.2012, 14:34:08 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli znasz adres strony, do jakiej będzie prowadził link (np. 'dodaj-ogloszenie') to możesz spróbować:
Kod a[href$="dodaj-ogloszenie"] { color: orange; } Można to oczywiście dostosować to do innych parametrów. Więcej: http://www.456bereastreet.com/archive/2006...tors_explained/ -------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.04.2025 - 05:17 |