![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 1 Dołączył: 5.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Nie jestem programistą, ogarniam PHP ale nie na tym poziomie. Skrypt będzie użyty jako czat i jako cms. Dostępne są gotowe skrypty tego typu, ale chcę mieć zbudowany tak jak lubię i tak jak potrzebuję. Sam go rozbuduję, od programisty oczekuję tylko najtrudniejszego w tym wszystkim - czyli zbudowania podstawki. Powinna składać sie z funkcji: 1. Zarządzanie użytkownikami (logowanie, rejestracja, email aktywacyjny, dodawanie, edycja, usuwanie) 2. Zarządzanie artykułami (dodaj, edytuj, usuń) 3. Bezpieczeństwo (bezpieczne sesje i formularze, hash w hasłach, losowe dodatkowe identyfikatory, np. sha1(date) w celu dodatkowego zabezpieczenia artykułów/użytkowników) 4. Programowanie obiektowe Pliki: Index index.php - Linki do każdej z tych stron Site: Przykładowo tekst w stylu "Zalogowano jako Użytkownik". site.php - Dostęp dla gości site_user.php - Dostęp dla użytkownika site_admin.php - Dostęp dla administratora settings.php - Ustawienie tytułu strony. Article: Tylko tytuł, treść i identyfikatory articles.php - Wyświetlanie wszystkich artykułów article_add.php - Dodawanie article_edit.php - Edycja (po przekierowaniu z articles.php) article_delete.php - Usuwanie User: login.php register.php - login, email, hasło1, hasło2, rola (sprawdzanie poprawnosci emaila oraz obu haseł, wysyłanie emaila aktywacyjnego, ustawienie standardowej roli użytkownika) profile.php - wyświetlenie loginu, oraz emaila 4. Programowanie obiektowe: (dodatkowe informacje) Interesują mnie wygodne funkcje typu: addUser (nick, email, password, role) {} editUser (nick, email, password, role) {} addArticle (title,article,category) {} Korzystanie z nich: isLoggedIn(), checkRole($user_id), printArticles(ilość,kategoria)
Funkcje powinny być rozbite na pliki np. core/articles.php (addArticle, editArticle, deleteArticle), core/users.php (addUser, editUser...) Proszę o wycenę. Z wykonawcą skontaktuję się w ciągu miesiąca - tak miesiąca. Mam zaplanowane wydatki i to od wyceny zależy, czy zrealizujemy zlecenie w ciągu tego tygodnia czy miesiąc później (przed następną wypłatą). Ten post edytował john-johnson 5.07.2013, 19:47:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 1 Dołączył: 21.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę, że zrobię to w granicach 800zł. Czas realizacji do 4-5 dni. Zlecenie przyjmę jako priorytet. e-mail: matthew089@o2.pl gg: 11007506 Pozdrawiam.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak swoją drogą wiesz że to co zaproponowałeś jest bez sensu? System trochę się rozrośnie i nie będziesz w stanie go ogarnąć. Słaba autoryzacja - nie tak się robi. Jak sam napisałeś ogarniasz tylko PHP. W postaci jakiej zaproponowałeś dostaniesz po prostu mało elastyczną kaszanę. Z kolei jeżeli ktoś zrobi to wedle sztuki nie będziesz w stanie ogarnąć albo wypuścisz z lukami w kodzie. Nie lepiej zainteresować się gotowymi CMSami?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 1 Dołączył: 24.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę, że zrobię to w granicach 800zł. Czas realizacji do 4-5 dni. Zlecenie przyjmę jako priorytet. e-mail: matthew089@o2.pl gg: 11007506 Pozdrawiam. Ty nic nie zrobisz, bo nic nie umiesz (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Także odpuść sobie, Tobie się wydaje. Poczta na o2 i gg, cud programista. Najśmieśniejsze jest to, że ludzie popiszą w PHP 2 miesiące, a potem wciskają klientowi, że są mega wymiataczami. Potem zagląda człowiek w taki kod i się za głowę chwyta. btw. widziałem Twój kod (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Radzę po prostu wypisać co ma zawierać skrypt i zlecić to komuś (kto się zna) napisanie tego od nowa, bo przedstawiona propozycja struktury kodu to po prostu tragedia pod każdym względem. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 20 Dołączył: 12.12.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat 1. Zarządzanie użytkownikami (logowanie, rejestracja, email aktywacyjny, dodawanie, edycja, usuwanie) 2. Zarządzanie artykułami (dodaj, edytuj, usuń) 3. Bezpieczeństwo (bezpieczne sesje i formularze, hash w hasłach, losowe dodatkowe identyfikatory, np. sha1(date) w celu dodatkowego zabezpieczenia artykułów/użytkowników) 4. Programowanie obiektowe FW Kohana + gotowy moduł auth + dopisanie modułu articles. Godzina, dwie pracy. Taki zestaw spełni wszystkie warunki a da nawet znacznie więcej. Edytowanie/dodawanie artykułów będzie jeszcze prostsze niż w opisie. Autor musi tylko nauczyć się oddzielać wszystko, czyli strukturę MCV. To jest właściwie kwestia przeczytania przykładów z dokumentacji... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 1 Dołączył: 5.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobrze. Poproszę o usunięcie tego tematu, a napisze nowy w innym dziale, żebym wiedział na czym stoje i czego mi potrzeba do zrealizowania tego projektu. Dopiero potem wstawię zlecenie. Przepraszam wszystkich.
Ten post edytował john-johnson 6.07.2013, 11:55:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 22 Dołączył: 6.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Poczta na o2 i gg, cud programista. A co to ma wspólnego z umiejętnościami. Proszę nie pisz takich bzdur |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Ogłoszenie jest nieaktualne. Autor, jak sam stwierdził, trochę się zagalopował i najpierw musi określić swoje wymagania. Na życzenie - zamykam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 07:30 |