![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Myślę i myślę i nie mogę skumać. Otóż:
Chciałbym osiągnąć:
Moje zapytanie znajduje ID a nie nazwy:
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na pewno nie u.id=d.id ani a.id=d.id (id w drops to klucz główny, pewnie autoincrement i ma się nijak do kluczy obcych dla users i adventure).
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Dziękuję.
Eh, w phpMyAdmin: id name name name name datetime Ale w PHP:
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zastosuj aliasy do pól: u1.name AS name1,u2.name AS name2,u3.name AS name3.
Pobierasz w trybie asocjacyjnym i nadpisuje się wartość indeksu "name". -------------------- |
|
|
![]()
|
|
To było to, jeszcze raz wielkie dzięki.
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2016 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Here is a general SQL query syntax to join three or more table. This SQL query should work in all major relation database e.g. MySQL, Oracle,
SELECT t1.col, t3.col FROM table1 join table2 ON table1.primarykey = table2.foreignkey join table3 ON table2.primarykey = table3.foreignkey |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.08.2025 - 04:04 |