![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 10 Dołączył: 20.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z cofaniem wcięć i nie wiem czy to jest tylko w Zend Studio czy też w eclipse też, otóż nie działa mi
Shift + Tab - usunięcie wcięcia. Ma ktoś pomysł jak to naprawić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 793 Pomógł: 32 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W włącz sobie białe znaki i zobacz czy tam nie ma spacji, bo wtedy szaleje;]
Jak zaznaczasz kilka linii i dajesz tab, a potem shift+tab to też nie działa? -------------------- Algorytmy w PHP, czy ktoś o tym słyszał?
Dlaczego tak mało kobiet programuje? ponieważ nie zajmują się głupotami. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
window->preferences->general->keys
I ustaw sobie swoj skrot dla komendy ShiftLeft -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 793 Pomógł: 32 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@nospor
To jest w domyślnej konfiguracji, więc jak nie było grzebane to powinno działać. -------------------- Algorytmy w PHP, czy ktoś o tym słyszał?
Dlaczego tak mało kobiet programuje? ponieważ nie zajmują się głupotami. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 10 Dołączył: 20.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w Zend Studio nie ma komendy ShiftLeft
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat To jest w domyślnej konfiguracji, więc jak nie było grzebane to powinno działać. Wiem, ale nie bylo tu mowy czy grzebano czy nie ![]() Cytat w Zend Studio nie ma komendy ShiftLeft No i juz wiesz czemu nie dziala ![]() A powaznie: zobacz pod jaką komendę jest podpięty Tab i poszukaj analogicznej do shift tab ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Problem pojawił się wtedy gdy używałem Tabów jako 4 spacje. Wiem również że problem pojawiał się również w eclipse ("Szalejące taby").
Rozwiązanie jest proste: Window->Preferences -> PHP -> Formatter Bierzemy Edit, w zakładce Indentation w General Settings, Tab policy: wybieramy spaces, Indentation size: 4, Apply OK Window->Preferences -> PHP -> Editor -> Typing: Tabulators -> Zaznaczamy Tab key indentsthe current line I po problemie ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:49 |