![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 1 Dołączył: 15.02.2006 Skąd: Zakrzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Nic odkrywczego nie napiszę, poza tym, że mam problem. Wziąłem Zend_Lucene i buduję na tym wyszukiwanie w bazie użytkowników. Jest imię, nazwisko, kilka pól tekstowych, to wszystko. Wszystko pięknie, ale przy 5000+ dokumentów w indeksie dodawanie nowych zawiesza skrypt. Chyba nikt nie powie, że przy takiej ilości nie daje rady Lucene... Więc moje podejrzenia padają na serwer trzymany przez nazwa.pl. Ma on sporo ograniczeń, a jednym z nich jest 30sek. czas wykonywania skryptu. Tylko czemu przy większej ilości rekordów ten czas tak rośnie, skoro przy mniejszym indeksie problemu nie ma? Struktura indeksu wydaje się poprawna - pola typu Text to tylko te, które wyświetlam w wynikach wyszukiwania, czyli imię, nazwisko, miasto. Reszta tekstu jest UnStored, ID jest Keyword. Nie wydaje mi się, by to mogło problemy stwarzać. O co więc może chodzić, czy coś można na pewno powiedzieć? Dodam jeszcze, że problem ten pojawia się właśnie przy dodawaniu i usuwaniu użytkowników, wyszukiwanie działa bez zastrzeżeń. A więc, czy mój przypadek rokuje jakieś nadzieje? pzdr Juzwa -------------------- Linux is like wigwam: no gates, no windows, apache inside.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 15:46 |