![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 5 Dołączył: 8.02.2005 Skąd: Olsztyn / Zatorze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
mam ogromny problem z sprawdzaniem ajaxowym formularza. Ale od początku. Mam sobie layout: ta akcja $this->action('newsletter', 'Offers') odwołuje się do kontrolera Offers i akcji newslleter która zawiera:
i wywołując tę akcję mam zwrotkę w postaci: Kod <html> <head> <title>test</title> </head> <body id="home" xml:lang="pl"> <div> {"email":{"isEmpty":"Value is required and can't be empty","stringLengthTooShort":"'' is less than 6 characters long","emailAddressInvalidFormat":"'' is no valid email address in the basic format local-part@hostname"}} i jest prawie dobrze, prawie gdyż nad zwrotką jsonową mam kod html, moje pytanie brzmi: zwrócić jedynie: {"email":{"isEmpty":"Value is required and can't be empty","stringLengthTooShort":"'' is less than 6 characters long","emailAddressInvalidFormat":"'' is no valid email address in the basic format local-part@hostname"}} ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zainteresuj się helperem Contexct wtedy sam zend będzie ustawiał header'y i to co przekażesz do widoku zwróci jako JSON/XML/itp w zależności co ustawisz.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 5 Dołączył: 8.02.2005 Skąd: Olsztyn / Zatorze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki za wskazówkę, a móglbys podać jakis najprostszy przyklad ? Googlowałem trochę ale uzycie w wiekszosci tutkach sprowadza sie do
wywolania: $ajaxContext = $this->_helper->getHelper('AjaxContext'); i uzycia widoku xxx.ajax.phtml a nie potrafie wykonac tego na moim przykladzie (by nie wywloywac w kazdym kontrolerze hlpera tylko w widoku layoutu). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Jakiś czas temu przygotowałem dokładny opis rozwiązania, o którym piszesz:
http://blog.wilgucki.pl/2010/10/obsuga-for...a-warstwie.html -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:39 |