![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciał bym napisać własny helper dla formularzy, coś w stylu Zend_View_Helper_Fieldset zamiast fildset dodać div, zamiast legend <h4> i kolejny div w którym były by dodane podpowiedzi co do całości forma, miało by to wyglądać tak: http://screenup.pl/?l=BF3Q9QC
Na chwilę obecną w widoku mam na stałe bloki i w nich formularze (form to tylko to po prawej stronie, są dwa takie bloki i w nich po 1 formie). Jednak chciał bym całość zautomatyzować i edytując Zend_View_Helper_Fieldset mógł bym spokojnie dodać potrzebne mi elementy, ale w jaki sposób to zrobić by nie mieszać w plikach zenda? Jak mogę dodać nakładkę lub inny dekorator typu "Fieldset"? Innymi słowy jak dodać helper podobny do Zend_View_Helper_Fieldset lub jak zmodyfikować ten by nie mieszać w kodzie zend'a? Edit: Rozwiązanie, niestety trochę na siłę nie da się zmienić elementu fildset na div an label na <h4>...
Ten post edytował ShadowD 25.06.2012, 15:08:19 -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:54 |