![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem.
Mam 2 moduły: default i admin. I teraz mam swój ACL, w którym chciałbym zablokować "guestowi" wszystkie zasoby modułu "admin" poza kontrollerem auth
To jest moja klasa, wszystko spięte i działa, poza tym że nie mogę zmusić do zablokowania zasobów modułu admin. Ktoś ma jakiś pomysł? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 4 Dołączył: 6.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poczytaj o dziedziczeniu ról i resursów
przyjrzyj sie temu :
Ten post edytował grOm 28.10.2011, 00:02:34 -------------------- Zend Certified Engineer
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmodyfikowałem moją klasę
I wciąż nie mogę otrzymać porządanego efektu. Gdy jest 'guestem' wchodząc na /admin/panel spodziewam się że przekieruje mnie do admin/auth/login. Zamiast tego dostaje błąd:Resource 'panel' not found. Załączam application.ini, może tu coś jest nie tak. [production] phpSettings.display_startup_errors = 0 phpSettings.display_errors = 0 includePaths.library = APPLICATION_PATH "/../library" bootstrap.path = APPLICATION_PATH "/Bootstrap.php" bootstrap.class = "Bootstrap" appnamespace = "Application" resources.frontController.controllerDirectory = APPLICATION_PATH "/controllers" resources.frontController.params.displayExceptions = 0 resources.frontController.plugins.acl = "My_Plugin_Acl" resources.frontController.moduleDirectory = APPLICATION_PATH "/modules" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 96 Pomógł: 6 Dołączył: 22.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie działa ponieważ sprawdzasz dostęp dla kontrolera, czyli np dla index a nie admin:index. Musisz dokleić na początku $controller nazwę modułu jeśli jest inny niż default.
-------------------- ZF developer
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:21 |