![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 2 Dołączył: 2.08.2006 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
po wyświetleniu phpinfo() otrzymuje:
zaś gdy w ~/public_html/zend-test/ wywołam plik index.php to nic się nie uruchamia kod w index.php to przykład z manuala:
czy o czymś zapomniałem, gdzie powinien znajdować się plik korzystający z ZF? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 51 Dołączył: 4.02.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
włącz
to zobaczysz błędy, które mówią m. in. o tym że nie można znaleźć klasy Zend_Acl itp. W dokumentacji ZF często jest użyty uproszczony kod, aby nie zaśmiecać każdego listingu albo serią require_once, albo uruchomieniem autoloadera klas. Użyj albo jednego albo drugiego, bo skąd parser php ma wiedzieć że klasa Zend_Acl znajduje się tam, gdzie się znajduje? Musisz mu to powiedzieć ;] Edit: PS. Pozatym include_path powinien być ustawiony na folder, w którym znajduje się folder "Zend", czyli nie "include_path .:/usr/share/pear:/home/user123/public_html/zend/library/Zend", a "include_path .:/usr/share/pear:/home/user123/public_html/zend/library" Ten post edytował -=Peter=- 19.09.2009, 18:04:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 2 Dołączył: 2.08.2006 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
czyli dla tego mojego przypadku musiałbym dodać w index.php linijkę:
takie coś dodałem i nie ruszył;p, zaś nic nie pokazał Ten post edytował user123 19.09.2009, 19:34:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 313 Pomógł: 24 Dołączył: 9.08.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://framework.zend.com/docs/quickstart
naucz się podstaw zf |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 444 Pomógł: 79 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
...s poza tym include_path powinien wskazywac na liba a nie na zenda w libie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 51 Dołączył: 4.02.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@seth - o tym już pisałem w moim edytowanym poście (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
czyli dla tego mojego przypadku musiałbym dodać w index.php linijkę:
takie coś dodałem i nie ruszył;p, zaś nic nie pokazał error_reporting daj w pierwszej linijce index.php, a nie (jak mniemam) w ostatniej. Pozatym wszystkie pliki z klasami, które używasz, musisz wczytać, nie tylko Zend_Acl... Tak na marginesie, jeśli nie znasz podstaw php i OOP (a widać to po tym przykładzie, zwłaszcza po braku wiedzy nt. ładowania klas) to nie zabieraj się za ZF, tylko uzupełnij zaległości. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 444 Pomógł: 79 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@seth - o tym już pisałem w moim edytowanym poście (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ... ups przeoczylem |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 05:26 |