![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Zgodnie z wcześniejszymi zaleceniami wstawiłem w odpowiednie miejsce kod formularza niestety w widoku nic się nie pokazuje AuthControler:
teraz w widoku /Auth/login.phtml jak wstawie coś takiego to mam komunikat: Fatal error: Call to a member function render() on a non-object in C:\xampp\htdocs\ims\application\views\scripts\Auth\login.phtml on line 2 jak zrobie:
to nie ma nic te przykłady na stronie ZendFramewoka są tak dobrane że ciezko sie połapać co do czego. Czemu używając Zend_Form pliki tez ponazywali form. Jak to początkujący ma rozróżnić. Prosze o pomoc w moim temecie Przemek |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 51 Dołączył: 4.02.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Formularz podstawiłeś do zmiennej login a nie form, więc go tak wyświetlasz:
Oczywiście jeśli w chcesz go wyświetlić z wysokości widoku. Jeśli chcesz go wyświetlić z wysokości akcji to masz dostęp do niego za pomocą
Ten post edytował -=Peter=- 15.07.2009, 10:38:30 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Formularz podstawiłeś do zmiennej login a nie form, więc go tak wyświetlasz:
Pokazuje mi błąd: Catchable fatal error: Method Zend_Form::__toString() must return a string value in C:\xampp\htdocs\ims\application\views\scripts\Auth\login.phtml on line 2 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 51 Dołączył: 4.02.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to pozostaje
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
controllers/AuthController.php
views/scripts/auth/login.phtml Ten post edytował nexis 15.07.2009, 10:48:12 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
miałem tą linie w inice
jak z ini-ta uzunołem i wstawiłem do loginAction to mam błąd: Catchable fatal error: Method Zend_Form::__toString() must return a string value in C:\xampp\htdocs\ims\application\views\scripts\Auth\login.phtml on line 2 Żywcem wstawiony przykład ze strony: http://framework.zend.com/manual/en/zend.f...ickstart.render punkt: 23.2.6. Putting it together AuthControler.php
login.phtml
Wynik działania: Please login: Catchable fatal error: Method Zend_Form::__toString() must return a string value in C:\xampp\htdocs\ims\application\views\scripts\Auth\login.phtml on line 2 O co to może chodzić. Żywcem wstawiony przykład. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 22 Dołączył: 6.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W kontrolerze
Kod public function loginAction() { $this->view->form = $this->getForm()->render(); } W widoku: Kod echo $this->form;
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:42 |