![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Proszę o poradę jak zrobić tak aby na wszystkich stronach pojawiała się wiadomość odczytana przy pomocy FlashMessengera. Mam pliki layout i najchętniej w którymś z nich bym umieścił jakiś kod, który by wyświetlał wiadomość z FlashMessengera. Niestety w plikach layout-owych nie mogę się odwoływać do tego helpera. Jak sobie z tym poradzić (w dobrym stylu)? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 444 Pomógł: 79 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zwroc uwage ze to action helper a nie view helper
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 444 Pomógł: 79 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie controller wyswietlajacy tylko podajacy wiadomosc do widoku, ale rownie dobrze mozesz to zrobic w pluginie lub samym widoku za pomoca HelperBrokera
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
niestety nie mam pojęcia w jaki sposób wykorzystać twoje porady
plugin odpada bo nie ma w nim w ogóle dostępu do widoku a broker przecież i tak rejestruje automatycznie FlashMessengera, więc nie rozumiem jak mój własny helper miałby sobie poradzić z moim problemem Po wielu zmaganiach udało mi się coś zrobić ale niestety nie działa to tak jakbym chciał. Zaczynam wątpić czy w ogóle da się zrobić tak jak ja planuję. Chcę aby zadziałało to w ten sposób: - uruchamiam akcję A, w niej dodaje nową wiadomość do FlashMessengera - po wywołaniu przez użytkownika akcji B / przekierowaniu go przy pomocy _redirect w akcji A - pokazuje mi się zapisana wcześniej wiadomość Czy da się coś takiego zrobić w miarę prosto? ![]() |
|
|
![]()
|
|
w przypadku brokera chodzilo mi o cos w stylu
layout.phtml
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:58 |