![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
piszę tutaj bo zakładanie tematów w działe "Framework" wymaga dodania tagów do wątku a nie ma żadnych opcji na pisania tych tagów. Proszę admina o przeniesienie tego wątku. Przepraszam za problem i dziękuję. --------------- mój problem jest pewnie trywialny ale nie potrafię sobie z nim poradzić. Chodzi o to, że z kontrolera nie widać żadnych klas PHP (np DateTime, SoapClient etc). Nie ładują mi się też żadne klasy frameworka Zend (na przykład Zend_Soap_Client). Szuka tych klas w folderze Controller danego modułu. http://zend.da839.serwervps.pl/test/public/ Bardzo proszę o pomoc. Kontroler:
Pozdr P |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A wiesz co to są namespace i jak je używać ? skąd w ogóle w ZF2 klasa Zend_Soap_Client ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dopiero zaczynam z Zend.
Czy mógłbyś mnie jakoś nakierować? Co zrobić, żeby to zadziałało? Pozdr i dziękuję. P |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No jeżeli robisz
to tę klasę masz pod nazwą Client. I to nie jest kwestia zaczynania z Zend'em bo to są podstawy PHP'a, a Zf1 != Zf2 (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Nawet można się pokusić o stwierdzenie że są to dwa różne frameworki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Przetestowałem. Działa.
Dlaczego nie widzi mi zwykłych PHPowych klas takich, jak: DateTime czy XMLReader? |
|
|
![]()
|
|
A jak je odpalasz ? Może autolaoder je szuka? Nie wiem, używasz new \DateTime ?
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
a próbowałeś $data = new \DateTime(); ? ...
|
|
|
![]()
|
|
działa w takim zapisie.
Dziękuję za pomoc! Mam pytanie dotyczące samych pobierania samych nagłówków. Za pomocą tego kodu łączę się z usługą:
Loguje mnie do usługi a w odpowiedzi dostaje obiekt soap client w ktorym jest m.in. tablica z cookies:
Chciałbym pobrać wartość cookie o nazwie MOROAUTH. W jaki sposób mogę to zrobić? Z góry dziękuję za pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 00:37 |