![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
adi2005 napisales, ze jestes webmasterem, ale bez doswiadczenia, jedynie staz. Dla przyszlego pracodawcy bardzo wazne jest zdobyte doswiadczenie poparte projektami, ktore moze obejrzec w internecie.
Od niedawna pracuje w Wawie, wiec sie w tym orientuje, bylem na 3 rozmowach kwalifikacyjnych, we wszystkich duze znaczenie mialo doswiadczenie (moje to ok 4 lat programowania w php) oraz bogate pfolio. Dlatego obecny pracodawca zrezygnowal z okresu probnego i moge pracowac za pelna kwote. Tak jak mike_mech wspomnial, w kazdej z tych firm chcieli przyjac do pracy na umowe zlecenie, lub tak jak teraz mam umowa o prace za najnizsza krajowa (900 zl.) a reszta na umowe zlecenie. Pamietaj tez, ze tutaj mowiac o kwocie mowi sie o kwocie na reke. 1400 zl to rzeczywiscie zarabiaja w MCdonaldzie, nawet jakis billboard wisial w Wawie ostatnio. Z tego co wiem, to np. moj znajomy w drukarnii zarabia 1600, a kasjerki w supermarketach 1000-1200. Ile ja zarabiam, nie zdradze, nie brakuje mi, a jeszcze pozwalam sobie 2k odkladac co miesiac na konto (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Napisales, ze na propozycje 1600 zl pracodawca sie niezgodzil, byc moze zapoznal sie z Twoimi projektami i poznal Twoja wiedze, ale raczej mysle, ze szuka czarnucha, ktory bedzie pracowal za grosze, bo taka kwota na programiste to raczej malo w Wawie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja chcialbym zwrocic na jedna wazna kwestje ze oprocz kapusty, ktora dostaje sie na reke i ktora oczywiscie jest wazna w pracy (szczegolnie w branzy informatycznej) bardzo liczy sie (przynajmniej dla mnie) to czym sie czlowiek zajmuje, czym firma sie zajmuje i jakie ma przed soba perspektywy i firma i egzystencja w firmie.
Moim zdaniem warto dostac sie to lepszej, renomowanej firmy z mniejszym wynagrodzeniem i albo po jakims czasie nadgonic roznice finansowe wykazujac sie wiedza albo popracowac troche porobic sobie doswiadczenie i cv i uciekac do kolejnej - jest wolny rynek, jeste dobry to Cie chca, jetes slaby a chcesz za duzo to spadaj. Smiesza mnie ludzi, ktorzy uwazaja ze skoro wiedza co to mysql i php i potrafia napisac kilka linijek kodu uwazaja sie za wielkich programistow i uwazaja ze sa lepsi od pani w kasie, heh przesiez skoro uwazasz ze powinienes zarabiac wiecej to *przekonaj do tego swojego pracodawce* proste? jezeli chcesz aby ktos placil Ci wiecej, a przeciez kazdy czlowiek (pracodawca tez) chce jak najwiecej zarobic, to trzeba go przekonac ze jestes warty pieniadzy, ktore na Ciebie traci. Jak to zrobisz to juz mniejsza o to. Naprawde nie warto byc pazernym, moim zdaniem duzo lepsze jest mniejsze wynagrodzenie a praca rozwojowa niz wyzsze i klepanie caly czas tego samego. Osobiscie uwazam ze okolo 2k brutto (1.2-1.3netto) to nie jest zle wynagrodzenie dla poczatkowego prorgamisty, bez wzgledu na lokalizacje w polsce. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 3 Dołączył: 29.07.2005 Skąd: Szczebrzeszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja jeszcze dodam ze warto sie zastanowic nad przebiegiem rozmowy i majac to na uwadze podac kwotę... osobiscie na rozmowie bylem po serii zaliczen na uczelni, dodatkowo w dzien rozmowy mialem 2 zaliczenia i egzamin, 2 noce nieprzespane wiec siłą rzeczy na rozmowie mowilem ze nie wiem nic na zadany temat bo po prostu ze zmeczenia nie pamietalem kim jestem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
dodakowo jesli studiujesz to warto w momencie pyania o oczekiwane zarobiki o tym wspomniec i zaproponowac umowe o dzielo... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat dodakowo jesli studiujesz to warto w momencie pyania o oczekiwane zarobiki o tym wspomniec i zaproponowac umowe o dzielo... A czemu (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 3 Dołączył: 29.07.2005 Skąd: Szczebrzeszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czemu (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) chociazby dlatego ze powinienes dostac wiecej do reki (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) wielu pracodawcow praktykuje umowy o dzielo ze studentami chociazby ze wzgledu na ubezpieczenia ktore student juz ma na uczelni |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1600zl na poczatek to jest nawet spoko pod warunkiem ze mieszkasz w wwa no jak masz 21 lat to mieszkasz z rodzicami wiec oplaty za chate odpada dajesz rodzicom pare groszy na jedzenie i reszte odkladasz.
U mnie w miescie nigdy sie nie spotkalem z ofertami pracy dla programistow php czyli jedynnym wyjsciem bylo by przeniesc sie do warszawy??a tam z 1600zl to malo bym sobie odlozyl wiec to wyglada cieniutko. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hehe 1600 zl - nie wiem gdzie bys mieszkal w Polsce ale z takiej kwoty nigdy nie odlozysz, no chyba ze Twoje zapotrzebowania sa tak bardzo male ze ta kwota jest w sam raz.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Hehe 1600 zl - nie wiem gdzie bys mieszkal w Polsce ale z takiej kwoty nigdy nie odlozysz No bez jaj... 1600 zl spokojnie mozna odlozyc. Nie mowie tu o sytuacji gdy ma sie rodzine i na cala rodzine jest 1600. ale dla jednej nierozrzutnej osoby to spokojnie uda sie odlozyc
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zgadzam sie,
samo wynajęcie mieszkania to 1 tyś złoty 500 złotych na jedzenie, 100 zł na bilet miesięczny a na nieoczekiwane wydatki to już nie zostaje a takie są zawsze i ubrac się w coś trzeba, przy 1600 netto nic nie odłożysz nawet jak nie masz jeszcze rodziny |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zgadzam sie, Jesteś w stanie wynająć pokój w Warszawie za sporo mniej niż tysiąc (wliczam rachunki).samo wynajęcie mieszkania to 1 tyś złoty 500 złotych na jedzenie, Stołujesz się codziennie w McDonalds?Można śmiało wydać dużo mniej i to nie jedząc zupki chińskie. 100 zł na bilet miesięczny Warszawa, normalny 66złZaokrąglając wszystko tak w górę nigdy nic nie zostanie. a na nieoczekiwane wydatki to już nie zostaje Oszczędzając odłożysz.a takie są zawsze i ubrac się w coś trzeba, przy 1600 netto nic nie odłożysz nawet jak nie masz jeszcze rodziny No chyba że mówimy o sytuacji kiedy szalejesz ze wszystkim. Wtedy nawet mając 4tys. netto nic nie odłożysz. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze w warszawie 66 za bilet,
ale w gdyni jak przekraczasz granicę taryfową a ja tak mam to płacisz 96 pln za sam bilet, a w miejszych miejscowościach jak jeździsz jakimś PKS to nawet może wyjść jeszcze drożej, co do mieszkania, to może wynajmiesz za mniej niż ale chyba z jakimś grzybem i bez ogrzewania |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co do mieszkania, to może wynajmiesz Różnica w tym co Ty piszesz a tym co ja piszę jest taka, że Ty sobie gdybasz i "możasz" a ja wiem. I wcale nie mówię tu o jakichś spelunach tylko o normalnych mieszkaniach.za mniej niż ale chyba z jakimś grzybem i bez ogrzewania A poza tym podałem jako przykład Warszawę a już nie wspomnę na przykład o Lublinie gdzie programista nie ma żadnych szans na zarobki większe niż 2000zł. I kwoty w stylu 1600zł są jednymi z wyższych. A jednak mnóstwo moich znajomych za to się utrzymuje i odkłada. Ta dyskusja sprowadza się jak zwykle do stwierdzenia: "to zależy gdzie". |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak według was wynosi aktualnie stawka godzinowa za pracę programisty PHP? Jetem studentem i mam propozycję współpracy przy tworzeniu projketów, między innymi w PHP, Jak powinna być stawka za godzinę pracy? Nie mogę brać dużo ale nie chce też praocwać za darmo. Na jaką pwonienm się zdecydować? Jaka będzie taka sensowana aby nie była wygurowana ani śmiesznie mała?
|
|
|
![]()
|
|
Hmm, uwzględniając ten dokładny opis swoich umiejętności i wiedzy, który podałeś muszę przyznać że jesteś wart 2zł / godz. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif)
Zapamiętaj sobie: Stawka za godzinę zależy od wiedzy, umiejętności i doświadczenia. Ten post edytował mike_mech 6.03.2007, 23:14:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie pytam ile jestem wart, ale jaka jest średnia stawka, w jakich przedziałach sie to mieści. Chce rozpoznać rynek, ile zarabiają programiści. I wtedy zastanowić się nad moją stawką
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2004 Skąd: rzeszów / kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja tak tylko w woli wyjaśnienia bądź rozjaśnienia poglądów niektórych mniej rozgarniętych (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) w krakowie bez problemu wynajmiesz pokój w centrum miasta za 500 zł i to będzie dość dobry standard więc jak czytam o pokojach za 1000 (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) to hmmm no cóż ciekawy jestem co to za pokój co prawda wawa to nie kraków jednak imho ceny nie są tak różne
Ten post edytował dyktek 6.03.2007, 23:53:51 |
|
|
![]()
|
|
Jetem studentem i mam propozycję współpracy przy tworzeniu projketów, między innymi w PHP, Jak powinna być stawka za godzinę pracy? Nie mogę brać dużo ale nie chce też praocwać za darmo. nie pytam ile jestem wart, (...) LOLA poza tym właśnie Ci odpowiedziałem. Stawka zależy od wiedzy, doświadczenia, umiejętności, lokalizacji w Polsce i wielkości firmy dla której pracujesz. Stawki to od 1000 do 10000. Różnie. Aby sprecyzować naprawdę trzeba sporo informacji. |
|
|
![]()
|
|
Ok niech będzie. Firma raczej niewielka z polnocno-wschodzniej polski ale z dużymi zleceniami także dla firm ogolnopolskich, w gre moje zatrudnienie wchodzą także prace przy tych projektach. Doświadczenie przy tego typu projketach raczej niewielkie ale zrealizowałem kilka małych projektów samodzielnie. W związku z tym posiadam pewne umiejętności ale specjalistą nie jestem. Wyhaczony zostałem sam bez zadnych moich starań, poprstu pewnego dnia zostałem poproszny o wspólprace przy realizacji sporych projektów. Rozliczać siuę bede za godziny i muszę zaproponować te stawke za godzine a nie mam pojęcia ile się płaci. i stąd pytanie tutaj o jakiekolwiek informacje na temat zarobkow, aby mieć ogolne pojęcie. Dotychczas moje projekty rozliczałem za ogolny efekt a nie za godziny pracy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 1 Dołączył: 15.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czytam ten temat i jestem poprostu zdruzgotany, szkolenia, stolowka, 1600zl ? Jak nie ma dobrej pracy za godne wynagrodzenie to moze warto ruszyc banka i pomyslec nad stworzeniem sobie jej samemu?
Mamy takie spoleczenstwo, ktore boi sie cokolwiek zrobic, wszystkiego oczekuje od innych ale w niewolnictwie na etacie od rana do wieczora nie widzi nic zlego (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ten post edytował jaco 7.03.2007, 01:10:37 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 20:41 |