![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 5 Dołączył: 13.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możliwość jest (zapobiegawczo dodał projektowanie stron w trakcie rejestrowania firmy) - poprostu pierwszy raz będzie wystawiał taką fakturę dla siebie
dzięki za informacje |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 23.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
7K netto, to troche malo, ale mysle, ze w obecnym miejscu pracy moge dojechac do 10k, czuje, ze trudno bedzie wiecej
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 10 Dołączył: 24.11.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A moze zrobmy zabawe ... wrzucmy wszyscy swoje cv i portfolio a inni niech ocenia ile warta jest wiedza i doswiadczenie w jakim miescie.
Powiem szczerze ze mialbym problem z pytaniem "Jakich zarobkow Pan oczekuje" jakbym mial w tej chwili szukac pracy w Lodzi albo w Wawie ... W tej chwili w Bostonie mam $2.6k miesiecznie ... po powrocie do Polski Idealnie byloby zarabiac kolo 6k w Wawie lub 4k w Lodzi ... nie wiem tylko co na to Warszawskie/Lodzkie firmy. Ciekaw jestem jeszcze o jaka kwote mogloby podniesc zarobki posiadanie certyfikatu Zend ... w pazdzierniku zamierzam sie egzaminowac podczas Zend Conference w San Francisco. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 12 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tym cv to mnie zainteresowales, zaliczam sie do poczatkujacych i chetnie zobaczylbym cv kogos doswiadczonego kto zarabia te 4k i kogos kto zarabia jedynie 1,6k - bylby to istotny znak ile musze sie jeszcze nauczyc by szukac normalnej pracy jako programista. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na moje oko tego nie oszacujesz w ten sposob
jeden zrobi skrypt w godzine, a inny w dwie, a w cv co bedzie napisane? ze obaj potrafia to zrobic wiec strata czasu (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@NoiseMc
Cytat A moze zrobmy zabawe ... wrzucmy wszyscy swoje cv i portfolio a inni niech ocenia ile warta jest wiedza i doswiadczenie w jakim miescie. fajny pomysłCytat W tej chwili w Bostonie mam $2.6k miesiecznie Jak na USA to nic specjalnegoCytat po powrocie do Polski Idealnie byloby zarabiac kolo 6k w Wawie lub 4k w Łodzi To zależy ile lat pracujesz w zawodzie, choć moim zdaniem to pewnie byś dostał tyle, ze względu na zagraniczne doświadczenie,ale na Twoim miejscu to myślę, że może byś znalazł tam w USA lepsząpracę niż masz obecnie
Ten post edytował php programmer 29.08.2007, 09:48:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 10 Dołączył: 24.11.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Jak na USA to nic specjalnego Dokladnie ... zarobki Developera PHP tutaj to od 50 do 80k rocznie ... Cytat To zależy ile lat pracujesz w zawodzie No bedzie juz z 5 lat wlasciwie ... Cytat na Twoim miejscu to myślę, że może byś znalazł tam w USA lepszą pracę niż masz obecnie Niewatpliwie .... jakbym mial zielona karte (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Poki co nie zamierzam zostawac tu dluzej niz do konca kontraktu Cytat jeden zrobi skrypt w godzine, a inny w dwie Wszystko zalezy od tego jaki skrypt / aplikacja, czasem ta zrobiona w dwie godziny bedzie dziesiec razy lepsza niz ta pyknieta na szybko w godzine ... zalezy tez od tego czy ktos dysponuje juz jakims swoim gotowym rozwiazaniem (frameworkiem) Ten post edytował NoiseMc 29.08.2007, 14:47:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 13 Dołączył: 1.06.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mnie czytajac zastanawia - dlaczego kazdy z Was mysli o etacie i zarabianiu na czyjes zycie. Nikt z Wa nie mysli o czyms wlasnym ? Lenistwo, strach ? Bo nie wiem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) ...i tutaj trafiłeś w sedno. Nie wiem dlaczego ludzie myślą, że etat jest lekarstwem na wszystko, gdy w rzeczywistości etat to najłatwiejszy, najmniej wymagający i najwolniejszy sposób 'dorabiania'. Jeśli ktoś myśli o poważnych pieniądzach to jedynym wyjściem jest własny biznes - w innym przypadku zawsze zarabia się na kogoś innego. Na etacie nie ma szans zarobić dużej kasy, a na pewno nie jako programista. Miałem do czynienia z firmami gdzie programiści PHP dostawali na rękę 10k miesięcznie i szczerze mówiąc nie byli to jacyś super znawcy tematu ;-) Jako freelancer, jak nie mam innych obowiązków, lekko wyciągnę 5-6k netto miesięcznie nie wychodząc z domu, a na pewno nie nazwałbym się specjalistą w tej dziedzinie, a na to by wyglądało patrząc na kwoty jakie podajecie... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sciana.gif) Jestem przekonany, że wielu z Was ma większą wiedzę a zarabia mniej... Skąd ta różnica? Ps. Mam nadzieje, że nikt nie odbierze tego jako jakieś przechwałki ;-) ...i jeszcze jedno - ilu z Was gra np. na giełdzie? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie wiem dlaczego ludzie myślą, że etat jest lekarstwem na wszystko, gdy w rzeczywistości etat to najłatwiejszy, najmniej wymagający i najwolniejszy sposób 'dorabiania'. Jeśli ktoś myśli o poważnych pieniądzach to jedynym wyjściem jest własny biznes - w innym przypadku zawsze zarabia się na kogoś innego. Na etacie nie ma szans zarobić dużej kasy, a na pewno nie jako programista. właściwie to sam sobie przeczysz, bo niżej piszesz Cytat Miałem do czynienia z firmami gdzie programiści PHP dostawali na rękę 10k miesięcznie i szczerze mówiąc nie byli to jacyś super znawcy tematu ;-) Jako freelancer, jak nie mam innych obowiązków, lekko wyciągnę 5-6k netto Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, że własna firma to nie jest wcale łatwy kawałek chleba i że nie zawsze wszystko idzie ładnie i gładko, szczególnie teraz, gdy osoby bez specjalnych kwalifikacji chciały by zarabiać Bóg wie ile, znam osoby prowadzące własną firmę, często żyją w stresie, swoje problemy przynoszą z pracy do domu, jak interes nie idzie to czasem zarabobią mniej niż płacą swoim pracownikom, czepiają się ich różne fizyczne choroby wywołane stresem łącznie z zawałem Ten post edytował php programmer 30.08.2007, 12:58:56 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
własna firma i 10 tys bez niczego to brednia..... etat = 8h pracy własna firma wiele więcej nie zawsze jest ładnie jak to pisze przedmówca. Znam to z doświadczenia. mam firmę 1 osobową i nie raz wiązało się koniec z koncem ale teraz jest ok....
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 13 Dołączył: 1.06.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
właściwie to sam sobie przeczysz, bo niżej piszesz Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, że własna firma to nie jest wcale łatwy kawałek chleba i że nie zawsze wszystko idzie ładnie i gładko, szczególnie teraz, gdy osoby bez specjalnych kwalifikacji chciały by zarabiać Bóg wie ile, znam osoby prowadzące własną firmę, często żyją w stresie, swoje problemy przynoszą z pracy do domu, czepiają się ich różne fizyczne choroby wywołane stresem łącznie z zawałem Nie wiem czy sobie przeczę... dla mnie 10k to nie jest jakaś wielka kwota. Jeśli żyjesz sam, bez rodziny, dzieci, w jakimś małym miasteczku to na pewno pieniędzy Ci nie zabraknie ale co jeśli mieszkasz a dużym mieście (Warszawa, Kraków, Wrocław, Poznań), musisz utrzymać żonę, 2ke dzieci... do tego chciałoby się wyjechać na jakieś fajne wakacje, kupić mieszkanie, samochód... Wszystko zależy czego chcesz - 10 k na pewno wystarczy na bezstresowe i w miarę bogate życie ale na nic więcej. Może w tym trochę ignorancji i pychy? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/worriedsmiley.gif) bo 10k to jednak dla większości ludzi kwota nieosiągalna ale.. ale nie wiedzę powodu dlaczego nie miałbym mówić otwarcie. Większość z Was mogłaby zarobić dużo więcej gdyby nie ograniczała się np. do jednego źródła finansowania, gdyby w swojej wiedzy i doświadczeniu widziały coś więcej niż tylko możliwość na dobry etat. Nie mówię, że to łatwe czy bezstresowe, chociaż stres to kwestia charakteru i podejścia do życia. Poza tym na wszystko trzeba sobie zapracować, a akurat za "sukces" płaci się z góry... Cytat własna firma i 10 tys bez niczego to brednia..... etat = 8h pracy własna firma wiele więcej nie zawsze jest ładnie jak to pisze przedmówca. Znam to z doświadczenia. mam firmę 1 osobową i nie raz wiązało się koniec z koncem ale teraz jest ok.... Ja wcale nie pisałem o firmach 1 osobowych. Te 10k dostawali programiści a było ich około 10. Poza tym graficy i parę innych osób. Firma oczywiście nie zajmowała się tylko www, tylko jeszcze reklamą, kreowaniem wizerunku itp. Mieli kilka kontraktów na długi okres z firmami, których loga można zobaczyć w tv. Podałem tylko kwotę jaką można dostać, będąc programistą PHP, w polskiej firmie z wyższej półki. Jak sprawa wygląda w firmie 1os. nie wiem bo takiej nie maiłem i w najbliższym czasie miał nie będę. Ten post edytował LonelyKnight 30.08.2007, 13:22:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kochani...
Jak Wy chcecie opłacić ratę za dom i samochód z 2000zł/mies. ? Przeanalizujcie rynek i ceny wynajmu jakie będą obowiązywały od 2008r. Ok 30% podwyżka jest planowana w branży turystycznej, czyli pewnie zahaczy też stancje. Za granicą programista jest zawodem porównywalnym np. do Architekta budowlanego. A w Polsce? Otóż, w naszym kochanym kraju utarło się, że firma zawsze znajdzie zdesperowanego studenta/niewolnika, który odwali robotę na umowę zlecenie czy na czarno, nie opłacając za niego ZUS-ów i ubezpieczenia. Własna firma? Hmm, czemu nie. Pieniądze na start można dostać: od 10.000 do ok 20.000zł w zaleznosci od gminy. Tylko kompetentna firma informatyczna powinna wejść od razu na VAT. Czyli nastawcie się, że będzie trzeba oddać 22% vatu i 19% podatku od wzbogacenia, bo niby co wpiszesz w koszty (można nieco pokombinować). Chłopaki, zacznijcie się cenić! Na wyspach programista poniżej 20GBR wychodzi z rozmowy kwalifikacyjnej, chyba że przywieźli go kontenerem z Rumunami (be zobrazy). Ten post edytował graft 30.08.2007, 13:39:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Na wyspach programista poniżej 20GBR wychodzi z rozmowy kwalifikacyjnej, chyba że przywieźli go kontenerem z Rumunami (be zobrazy). Co na obchodza Wyspy ? My mieszkamy w Polsce. Liczysz ze z Polski sie nagle drugi Nowy Świat zrobi ? |
|
|
![]()
|
|
Cytat Na wyspach programista poniżej 20GBR wychodzi z rozmowy kwalifikacyjnej, chyba że przywieźli go kontenerem z Rumunami (be zobrazy). Dla nich Polak czy Rumun to jedno i to samo. Ten post edytował php programmer 30.08.2007, 15:07:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Liczysz ze z Polski sie nagle drugi Nowy Świat zrobi ? Na to nie liczę. Co na obchodza Wyspy ? My mieszkamy w Polsce. Wyspy jak i inne kraje powinny nas obchodzić. W końcu to programiści tworzą nowoczesne rozwiązania. Posługujemy się tymi samymi językami programowania co reszta świata. Jest masa firm zagranicznych, które zlecają robienie skryptów np. Polakom, za które płacą od 1000-3000zł. Byłem świadkiem takiej transakcji. Do skryptu zaimportowano kupiony spis produktów i sprzedano za 150.000 EUR. Czy programista nie zasłużył na odrobinę więcej, np. premii? Dlaczego więc w programiści w Polsce cenią się tak nisko? Praca na czarno do tego prowadzi... Studenci chcący zarobić na swoje potrzeby... Przypomnijcie sobie ile stron zrobiliście poniżej 500zł na "dziko"... Nie proszę o odpowiedź na te pytania, ale o przemyślenie. Kim jest programista komputerowy... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na to nie liczę. Wyspy jak i inne kraje powinny nas obchodzić. W końcu to programiści tworzą nowoczesne rozwiązania. Posługujemy się tymi samymi językami programowania co reszta świata. Jest masa firm zagranicznych, które zlecają robienie skryptów np. Polakom, za które płacą od 1000-3000zł. Byłem świadkiem takiej transakcji. Do skryptu zaimportowano kupiony spis produktów i sprzedano za 150.000 EUR. Czy programista nie zasłużył na odrobinę więcej, np. premii? Dlaczego więc w programiści w Polsce cenią się tak nisko? Praca na czarno do tego prowadzi... Studenci chcący zarobić na swoje potrzeby... Przypomnijcie sobie ile stron zrobiliście poniżej 500zł na "dziko"... Nie proszę o odpowiedź na te pytania, ale o przemyślenie. Kim jest programista komputerowy... Soft tworzony na Wyspach nie jest nic nowoczesniejszy niz tworzony w Polsce - jesli patrzysz na poziom forum to uwierz ze nie wszyscy w PL przedstawiaja taki poziom (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
Soft tworzony na Wyspach nie jest nic nowoczesniejszy niz tworzony w Polsce Zgadzam się. Różnice są tylko w $$ A skoro nie sprzedajemy DOSI - po co tak słabo się programiści cenią (z drobnymi wyjątkami) (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/czarodziej.gif) |
|
|
![]()
|
|
Zgadzam się. Różnice są tylko w $$ A skoro nie sprzedajemy DOSI - po co tak słabo się programiści cenią (z drobnymi wyjątkami) (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/czarodziej.gif) Nie wiem - nie mam z tym problemu (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
Ja też nie mam (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/laugh.gif)
Tylko wkurza mnie nasz system podatkowy i polityczny (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/offtopic.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jaki to ma związek z programowaniem?
Od razu trzeba było tak a nie wyskakujesz z "ceńcie się". Ja na przykład też nie mam z tym problemu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 15:18 |