![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie pytanie. Jeśli zacznę pracowac jako webmaster (XHTML, php, MySQL) bez doświadczenia (tylko staze) to na jakie moge liczyć zarobki na starcie? Na jakie zarobki moge liczyć po roku? Jąka stawkę najlepiej podawac na rozmowie kwalifikacyjnej?
-------------------- php Programinng
NightClubbing Heroes of Might and Magic - Titans Rulezz! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zależy od miasta, firmy w której się zatrudniasz, Twojego zaangażowania i wielu, wielu innych rzeczach, także trudno to jest ocenić.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
myśle ze mniej niż 1500 na reke programista nie powinnien zarabiać chyba ze zaczyna swoja przygode na wsi. ( tak jak wyzej zalezy od miasta )
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak ciężko przeczytać zasady publikowania na forum OPINIE?
Jest tam jak byk: "Forum służy wymianie informacji na temat funkcjonowania forum." Przenoszę na Hydepark. A poza tym dyskusje takie już były, poszukaj sobie na forum. Na przykład tu: 900 zł za 8h pracy jako informatyk czy to za mało? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie pytanie. Jeśli zacznę pracowac jako webmaster (XHTML, php, MySQL) bez doświadczenia (tylko staze) to na jakie moge liczyć zarobki na starcie? Na jakie zarobki moge liczyć po roku? Jąka stawkę najlepiej podawac na rozmowie kwalifikacyjnej? Zalezy w jakiej firmie ![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miejsce pacy to Warszawa. Wiem że to zalezy od firmy ale jeśli pytają o to na rozmowie kwalifikacyjnej to nie wiem co powiedzieć. Firma napewno nie z pierwszych stron gazet ani też nie jakaś "na uboczu"....
-------------------- php Programinng
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miejsce pacy to Warszawa. Wiem że to zalezy od firmy ale jeśli pytają o to na rozmowie kwalifikacyjnej to nie wiem co powiedzieć. Firma napewno nie z pierwszych stron gazet ani też nie jakaś "na uboczu".... Skoro pytają to powiedz ![]() Oceń ile umiesz, jaka masz wiedzę, ile jest warta dla Ciebie Twoja praca i podaj kwotę. Jeśli uważasz że Twoja wiedza jest sporo warta to staraj sie przełozyć ją na pieniądze. Jeśli nie potrafisz to pomnóż sobie ilość godzin w miesiący przez stawkę za którą jesteś w stanie pracować. Pamiętaj że na profity liczą się nie tylko pieniądze. Mają stołówkę?, oferują szkolenia? (tak?) jakie?, umowa o dzieło? umowa o pracę?, perspektywy rozwoju? |
|
|
![]()
|
|
No z reguły jest tak ze chcą umowy o pracę. Umowy o dzieło rzadko spotykam. No do róznych firm trafiam. Tylko własnie ile zaproponować? Za 1200 PLN to ja mogę windowsa "administrować" bo tyle zarabiają moi znajomi którzy włąsnie "coś tam" klepią w komputerze (np jakieś dane do MS Excel). Ale ja znów jak zaproponowałem 1600 PLN to mnie rozmówca mało co z rozmowy nie wyprosil
![]() -------------------- php Programinng
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na poczatku (3 miesiace okres probny) dostaje sie okolo 1500-1600 netto, pozniej na stale to juz zazwyczaj powyzej 2000 netto. Tak jest w przypadku firmy gdzie ja robie.
P.S. Tylko ja mowie o zawodzie programisty a nie instalatora windowsa i uzywania office do tworzenia stron www -------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]()
|
|
No z reguły jest tak ze chcą umowy o pracę. Umowy o dzieło rzadko spotykam. To jeszcze mało widziałeś ![]() Umowa o pracę wcale nie jest tak popularna jak Ci się wydaje a poza tym wiele firm uciekając od fiskusa robi cos takiego: na przykład zarabiasz 2500zł, umowę o prace masz tylko na 1500zł a resztę dostajesz co miesiąc w umowie o dzieło (albo calkiem pod stołem :/) Ale ja znów jak zaproponowałem 1600 PLN to mnie rozmówca mało co z rozmowy nie wyprosil Warszawa? W McDonald masz robotę za 1400zł Trzeba było mu powiedzieć żeby się puknął w głowę albo poszukał jakiegoś niewolnika. (hmmm, a może właśnie szukał ![]() ![]() Jeśli ktoś tu zagląda kto pracuje jako webmaster (php, SQL, XHTML) to niech napisze ile zarabia (lub zarabiał w pierwszym roku swojej pracy. Większośc osób nie powie Ci ile zarabia, jest to często objęte klauzulą tajności w umowie o pracę.I ja też Ci nie powiem ![]() Ale powiem Ci ile mi dawali w K2 jak poszedłem do nich na rozmowę. Powiedzieć mogę bo w końcu tam nie pracuję ![]() 2500zł na początek, po okresie próbnym 3000zł. Umowa o pracę na część tej kwoty, reszta dzieło. Ale zrezygnowałem ![]() (Mówię o netto oczywiście) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mike_mech tak za mało nawet się nie zgodzilem na coś takiego i tego nie załuje
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam 1800 zlotych na poczatek ( nie mam umowy ani nic ale taka jest prognoza
![]() ![]() ![]() Ten post edytował NuLL 21.07.2006, 11:20:57 -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do NULL,
brak umowy w przypadku programisty, to chyba nie jest dobrze, bo jak pójdziesz do następnej pracy, bez udokumentowanego doświadczenia to mogą cię potraktować, jak nowicjusza, ja zarabiam mniej, ale za to mam umowe o prace na stanowisku programisata, co wydaje mi się to zaprocentuje przy szukaniu docelowej lepszej pracy. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja tylko tak powiem z tego co widze to programista w polsce niema tak fajnie. wiem ze to nie pasuje do rozmowy ale powiem ze np. u mnie programista zrabia takie cyfry co tu wspominaliscie tylko ze w dolarach
![]() pozdrawiam Ten post edytował nasty 12.08.2007, 16:47:51 |
|
|
![]()
|
|
Ja narazie nie pracuje - mam ostatnie studenckie wakacje
![]() ![]() Do pracy ide we wrzesniu ( o ile zrobie Zenda i skoncze projekty ) - w tej fimie pracuje sie tylko na umowe o prace badz jak mike wspomnial - umowa o prace plus umowa o dzielo - ale to drugie to naprawde wyjatek ![]() ![]() ![]() php programmer - ja nie mam zamiaru robic na szago ![]() ![]() Ten post edytował NuLL 21.07.2006, 12:11:08 -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
~php programmer nie do końca masz rację, w poprzedniej pracy jeszcze jak studiowałem pracowałem prawie dwa lata na umowę o dzieło i jakoś nikt nie kwestionował mojego doświadczenia, w obecney miejscu pracy.
Poza tym bardzo wiele firm projekty i naukę na uczelni także bierze pod uwagę, o ile powiesz/pokażesz co ciekawego tam robiłeś. ~nasty_psycho ale w Polsce mam pewnośc że mi bomba na głowę nie pierdyknie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~mike_mech:: moze i pierdyknie
![]() Ten post edytował nasty 12.08.2007, 16:48:07 |
|
|
![]()
|
|
Warszawa? W McDonald masz robotę za 1400zł Jeszcze się z nikim nie spotkałem kto by tyle zarabiał w Macu.... Chyba ze pracując 24godziny na dobe ![]() Tam sie zarabia najniższą krajową zostając jeszcze po godzinach... -------------------- php Programinng
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Jeszcze się z nikim nie spotkałem kto by tyle zarabiał w Macu.... Chyba ze pracując 24godziny na dobe winksmiley.jpg Tam sie zarabia najniższą krajową zostając jeszcze po godzinach... Chyba w Biedronce ![]() -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
;]
Ten post edytował sf 22.02.2007, 10:58:05 -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 02:27 |