![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie mam taki formularz ktory jest dynamiczny i daje mi nastepujaca tablice
Array ( [imiona] => Array ( [0] => Jan [1] => Zygmunt [2] => Kamil ) [nazwiska] => Array ( [0] => Kowalski [1] => Swider [2] => Nowak ) ) teraz mam pytanko jak ma wygladac skrypt php zapisu tych danych do bazy danych tworzac odzielne rekordy czyli w bazie mam 1 rekord Imie = jan Nazwisko= Kowalski 2 rekord Imie = Zygmunt Nazwisko= Świder itd...... Prosze o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurcze nie moge sobie poradzic z tym zapisem do bazy. Powiem tak znalazlem gotowy formularz dynamiczny zamieszam kod pod spodem:
Podaje tez link do formularza online: http://antczak.org/source/dynamic_forms/
I do tego potrzebował bym skrypt który by zapisywał te dane do bazy danch. jeżeli ktos by mógł mi napisac taki skrypt wydaje mi sie ze jest on bardzo prosty i krótki dla wtajemniczonych programistów PHP. A ja sobie nie moge z tym poradzić. Tablica jaka jest generowana za pomoca nastepujacego skryptu jest wyżej a tutaj podaje jak wyglada skrypt php który ja generuje
Byłbym naprawde wdzieczny za pomoc bo już z tym walcze długi czas, chodzi mi o dzialajacy skrypt zapsiu do bazy. Dziekuje za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Fifi podał ci poprawny kod. Jedyne co musiałeś zrobić to się nad nim chwilkę zastanowić i dostosować nazwy do swoich nazw.
|
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem to poprawiłem nazwy i nie zapisuje mi do bazy danych wprowadzonych danych. Zamieszczam to co zrobilem. czyli samo php
i nie wyskakuja mi zadne bledy ale nic sie nie dodaje do bazy danych. Poprostu jestem zbyt cienki chyba zeby to zrozumiec. |
|
|
![]()
|
|
$sql = 'insert into test value("'.$val.'", "'.$_POST['nazwisko'][$key].'")';
To jest zapytanie sql. Napisanie zapytania nie spowoduje, ze to zapytanie się wykona. To tak jak z listą na zakupy - to że ją napiszesz, nie znaczy, że zakupy się same zrobią. Musisz jeszcze iść po te zakupy. |
|
|
![]()
|
|
Jezu ale mi wstyd tak sie skupiłem ze cos w tym kodzie musi byc nie tak ze zapomnialem "zrobic zakupy" juz wszystko dziala. dzieki Wsyzstkim za pomoci musze wizac sobie twój opis do serca "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek
|
|
|
![]()
|
|
Cytat musze wizac sobie twój opis do serca "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek Widzę będą z Ciebie jeszcze ludzie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Hahaha mam nadzieje ale nooba zrobilem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam.
jeszcze jedno pytanie mi sie nawineło (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) a jak bym chciał dodac jeszcze jedno pole np. wiek to jak wtedy należy zmodyfikowac to foreach (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
![]()
|
|
No a zdaje się miałeś myśleć.....(IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Foreach zostaw w spokoju. ono jest ok. $sql = 'insert into test value("'.$val.'", "'.$_POST['nazwisko'][$key].'", "'.$_POST['wiek'][$key].'")'; I już. ps: przenosze
Powód edycji: [nospor]:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.08.2025 - 15:36 |