![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Potrzebuję dowiedzieć się jak zapisać / dopisać nową wartość do tablicy zapisanej w osobnym pliku z rozszerzeniem JSON. Dużo szukałem w sieci ale nie jestem znaleźć niczego co mógłbym pojąć... [edit] Aha, najważniejsze żeby wszystko działało po stronie przeglądarki bez konieczności używania serwera / PHP Dziękuję i pozdrawiam Ten post edytował soliniak 24.11.2016, 15:48:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 556 Pomógł: 40 Dołączył: 20.07.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie zapiszesz pliku na serwerze bez skryptu serwerowego chyba że zrobisz w nim dziurę taką że wszyscy bedą mogli to zrobić
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Żaden serwer. Chce zeby wszystko lokalnie sie odbywqlo. Jeden folder dwa pliki. Index.htm i baza.json i chce sobie dynamicznie dodawac pola do tablicy i pozniej jak wlacze komputer zeby te pola byly zapisane. Moglbym robic to recznie ale po co?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 556 Pomógł: 40 Dołączył: 20.07.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
O, to może być to
![]() Mam tylko pytanie, jak localstorage zareaguje gdy np. wszystko będzie na pednrive'a nagrane i odpalę stronę na innym komputerze? Czy dane będą zachowane? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O, to może być to ![]() Mam tylko pytanie, jak localstorage zareaguje gdy np. wszystko będzie na pednrive'a nagrane i odpalę stronę na innym komputerze? Czy dane będą zachowane? Nie, to jest mechanizm przeglądarki, jak cookies. W chrome można by użyć tego: https://developer.mozilla.org/pl/docs/Web/A...LocalFileSystem |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 799 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz przetestować jakąś przeglądarkę w wersji portable. Zarówno przeglądarkę jak i profil przechowywać na pendrive.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 376 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A IndexedDb i np http://dexie.org/
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Znalazłem coś takiego jak p5.js w dokumentacji jest informacja o instrukcji saveJSON() problem tylko w tym że plik automatycznie zapisuje się do katalogu "pobrane" ->
saveJSON() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.05.2025 - 12:37 |