Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Zapis do pliku z usuwaniem linii
Aimar

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
Napisałem pewien skrypt rejestracji (zew. formularz dla IPB) działający poprzez RSS ... trochę to prymitywne, ale działa... z tym że jest mały problem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

Wygląda to tak, że forum działa na .htapass więc nie ma dostępu do rejestracji, dlatego stworzyłem prosty formularz (na zew. serwerze), który wypełnione pola zapisuje do pliku .xml z formatowaniem na styl kanału rss.
Następnie w IPB uruchomiłem import danych z tego rss i wszystko wygląda pięknie, ale tylko przy pierwszym wpisie, ponieważ:

1. <?php
  2. if (isset($_POST['username']))
  3. {
  4.  $blad='';
  5.  if (strlen($_POST['password'])<|| strlen($_POST['password'])>200) $blad.='Za krotkie haslo. Haslo Powinno zawierac min 7 znakow.<br>';
  6.  if (strlen($_POST['username'])<3) $blad.='Za krotka nazwa uzytkownika. Min to 4 znaki<br>';
  7.  if (!ereg ("^.+@.+..+$", $_POST['email'])) $blad.='Podano niepoprawny adres e-mail<br>';
  8.  if ($blad!='') info($blad,'red');
  9.  else
  10.  {
  11. $post = " <-- tresc -->";
  12. flock($rejestracje, LOCK_EX);
  13. fputs($rejestracje, "$post");
  14. flock($rejestracje, LOCK_UN);
  15. fclose($rejestracje);
  16. info('Formularz został zapisany.', 'green');
  17. return;
  18.  }
  19. }
  20. ?>

Dane są zapisywane od ostatniej linii... podczas gdy ostatnią linią musi być </channel></rss> ...
Zapisanie tego przy każdym kolejnym wpisie to nie problem, ale jak to usuwać z ostatniego wpisu przy dodawaniu nowego?
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 24.08.2025 - 00:58