![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2007 Skąd: Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Uzylem funkcji fputcsv w celu zapisu danych z tablicy do pliku csv. Jako separator uwywam "," Wszystko ladnie sie generuje tylko gdy pozniej odpalam wygenerowany plik w excelu dane nie sa podzielone na kolumny tylko wszystkie wiersze sa zbite razem w jednej kolumnie. Jak zrobic aby domyslnie plik csv wyswietlal sie z podzialem na kolumny? Z gory dzieki za pomoc! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Na to pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Problemem jest różna domyślna obsługa CSV przez Excel i OpenOffice. Najlepiej importować dane z pliku CSV poprzez podanie co jest delimiterem. Jeśli każesz mu otworzyć csv bez tego - efekty będą zależne od wersji programów. Inaczej to zinterpretuje Excel stary a inaczej nowy. Uwierz, że też ten problem niejedna osoba przerabiała.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na to pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Problemem jest różna domyślna obsługa CSV przez Excel i OpenOffice. Najlepiej importować dane z pliku CSV poprzez podanie co jest delimiterem. Jeśli każesz mu otworzyć csv bez tego - efekty będą zależne od wersji programów. Inaczej to zinterpretuje Excel stary a inaczej nowy. Uwierz, że też ten problem niejedna osoba przerabiała. A jak właśnie zrobić obsługę formularza do CSV ? Ja zrobiłem coś takiego, ale mi w ogóle nie działa (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Słuchajcie chciałem obsłużyć zwykły formularz. I zapisać jego dane. Co robię żle ? Wywala mi błędy: Przy czym ze zwykłą ArayListą wszystko działało poprawnie
Powód edycji: [thek]: Masz swój temat o formularzu. Nie twórz crossów do swojego. By Ci w obu odpowiedzieć.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 21:30 |